Παρασκήνια στον ΣΥΡΙΖΑ

lampridis christos

Τις προηγούμενες μέρες έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της εσωκομματικής διαδικασίας που ανέδειξε την νέα νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Όπως μάλιστα έγραψε και το Portnet, νέος συντονιστής (δηλαδή Γραμματέας) ανεδείχθη ο Χρήστος Λαμπρίδης από το μπλοκ των «Προεδρικών».

Πίσω από αυτή την εξέλιξη όμως υπάρχει ένα πλούσιο παρασκήνιο, πτυχές του οποίου μπορεί να αποκαλύψει το Portnet. Στον ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά είχαμε μια μετωπική σύγκρουση «προεδρικών» και «αριστερής αντιπολίτευσης» (53+ , «Ομπρέλα», κλπ) από την οποία κερδισμένοι βγήκαν οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά.

Για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις που συσπειρώνονταν γύρω από του «53+» και τον Θοδωρή Δρίτσα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Α’ Πειραιά είδε τον πρώην Γενικό Γραμματέα του (Χρήστο Λαμπρίδη) να τον κερδίζει με διαφορά, στηριζόμενος σε μεγάλο βαθμό στα στελέχη που βρίσκονται κοντά στους βουλευτές της Β΄ Πειραιά Γιάννη Ραγκούση και Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων, είναι το γεγονός ότι η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη, που εδώ και χρόνια είναι ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη με ψήφους της λεγόμενης «αριστερής αντιπολίτευσης». Αξιοπερίεργο είναι ότι αυτές τις δυνάμεις, μειοψηφικές πλέον στον Πειραιά, υποστήριξε και η άλλη πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, παρά το γεγονός ότι η ίδια βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος της κίνησης «Γέφυρα», που κατ΄ εξοχήν στηρίζει την κεντροαριστερή πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, μεταξύ των ονομάτων της νέας Νομαρχιακής διακρίνει κανείς και εκείνο του Νίκου Μπελαβίλα, πρώην υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, γεγονός που διαλύει και την τελευταία αμφιβολία –αν υπήρχε καμία- για την κομματική ταύτιση της δημοτικής του κίνησης «Πειραιάς για Όλους» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Pin It

eep logo