Οι παπαγάλοι της Πειραϊκής!

papagaloi prasinoi

Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια σε ορισμένα σημεία της Πειραϊκής χερσονήσου μπορεί κανείς να δει παπαγάλους. Πολλούς παπαγάλους. Ο Νίκος Λαγονίκος (της ομάδας «Φρεαττύδα, Αγάπη μου» στο facebook), αναφέρει ότι στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ήδη από την δεκαετία του 1990 υπήρχαν εξωτικοί παπαγάλοι, ινδικής προέλευσης!

Αλλά και σε άλλες περιοχές, στην πλατεία Πηγάδας βλέπει κανείς σμήνη αυτών των εξωτικών πουλιών. Μάλιστα στο παλιό σχολείο της «Παντάνασσας» που στέκει ερειπωμένο προς το λιμάνι, αποσύρονται το βράδυ οι σχετικά μεγάλοι παπαγάλοι της περιοχής, προτιμώντας προφανώς τα δένδρα της αυλής του.
Το πόσοι είναι αποτελεί μυστήριο, όπως ίσως και από πού προήλθαν. Πιθανότατα κάποιοι το έσκασαν και πολλαπλασιάστηκαν και με τα χρόνια έχουν γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της …πειραϊκής πανίδας!

Και όπως διαβάζει κανείς στην ίδια ομάδα στο διαδίκτυο, μπορεί να μην είναι γνωστό αν… μιλάει κανείς τους, αλλά τους ήχους των βαποριών, των αυτοκινήτων, τα κλάξον και τις σειρήνες συναγερμού, ότι ακούει κανείς στην πόλη, δηλαδή, μια χαρά τους μιμούνται!

eep logo