Δημοτικό Θέατρο Πειραιά «Μίκης Θεοδωράκης»

dimotiko theatro prooptikh

Την ιδέα την έριξαν παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, προτείνοντάς το στον Γιάννη Μώραλη και μιλώντας σε μια παρέα γνωστών Πειραιωτών. Και ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Πειραιά Χρήστος Φωτίου με ανάρτησή του στο facebook. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να προστεθεί το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης».

Ο Μίκης ταυτίστηκε με την πόλη του Πειραιά και τη δεκαετία του ΄60 με το Δημοτικό Θέατρο, δίνοντας αξεπέραστες συναυλίες σε μια εκ των οποίων μάλιστα τραυματίστηκε από ακροδεξιούς τραμπούκους, που έκαναν εισβολή για να διακόψουν τη συναυλία και οι Λαμπράκηδες τον φυγάδευσαν από τα καμαρίνια προς την οδό Κολοκοτρώνη. Οπότε το ότι πρέπει να τιμηθεί από την πόλη του Πειραιά είναι αναμφισβήτητο.

Η Δημοτική Αρχή Μώραλη, όπως πληροφορείται το Portnet, δεν θα μπει σε διαγωνισμό ταχύτητας για το πώς και πότε θα τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη. Με πρόταση του δημάρχου, θα συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα εξετάσει όλες τις σχετικές ιδέες.

Η συγκεκριμένη πάντως, για την προσθήκη του ονόματός του στο Δημοτικό Θέατρο, συγκεντρώνει στο διαδίκτυο μια ευρεία διακομματική υποστήριξη. Ας το λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι…

eep logo