Η τριήρης Ολυμπίας στο #My_Piraeus!

trihris melina chrysafi

Έκθεση φωτογραφίας με 105 έργα που διακρίθηκαν στον ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας, που ανακοινώθηκε στα κοινωνικά δίκτυα Instagram & Facebook την Άνοιξη του 2021 και διοργανώθηκε από την ομάδα Greek Instagramers Events, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus πραγματοποιείται στο λιμάνι. Στον διαγωνισμό ανταποκρίθηκαν φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα, αποστέλλοντας περισσότερες από 1.400 φωτογραφίες. Στο Facebook Event της ομάδας Greek Instagramers Events μπορείτε να δείτε αλφαβητική λίστα με τους φωτογράφους που συμμετέχουν.

Μεταξύ αυτών η Μελίνα Χρυσάφη, ένα όνομα με ξεχωριστό αποτύπωμα στην πόλη του Πειραιά. Όπως αναφέρει η ίδια "είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό με πολλή χαρά, και νιώθω μεγάλη τιμή και συγκίνηση που βρίσκομαι ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην έκθεση.

Η έκθεση αποτελεί μια φωτογραφική περιπλάνηση στην πόλη του Πειραιά. Η δημιουργική ματιά και οι πολλαπλές φωτογραφικές προσεγγίσεις των 105 ταλαντούχων φωτογράφων, άλλοτε περιγραφικές, άλλοτε αφηγηματικές, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν κάθε πτυχή του Δήμου Πειραιά και να αποκαλύψουν τις υπέροχες εικόνες, τα αξιοθέατα, τις στιγμές καθημερινότητας, τον μοναδικό χαρακτήρα της πόλης-λιμάνι, τη συναρπαστική και πανάρχαια ιστορία του".

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της γιορτής-θεσμού «Ημέρες Θάλασσας» που πραγματοποιείται για 7η χρονιά στον Δήμο Πειραιά.

Για την προσέλευση του κοινού στα εγκαίνια θα ισχύουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα Covid-19. Συγκεκριμένα:

?️Η είσοδος στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης επιτρέπεται με μάσκα και με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) ή με την προσκόμιση αρνητικού Rapid Test τελευταίων 48 ωρών.

?️Στον χώρο της Πινακοθήκης επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων και η είσοδος θα πραγματοποιείται ανά ομάδες.

?️Για αποφυγή συγχρωτισμού, την ημέρα των εγκαινίων Κυριακή 19/9 η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 έως τις 22:00.

?️Είσοδος ελεύθερη

Μέρες και ώρες λειτουργίας: 17/9/2021 – 26/9/2021
Δευτέρα έως Σάββατο: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00
Κυριακή 19/9: 10:00 – 22:00
Κυριακή 26/9: 10:00 – 13:00

Ο Πειραιάς είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα, και στην οποία επιστρέφω πολύ συχνά, μολονότι εργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια στο Λουξεμβούργο.
Επίσης, ο Πειραιάς είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκε και έζησε ο πατέρας μου Ευάγγελος Χρυσάφης, και στην οποία προσέφερε ακούραστα ό,τι καλύτερο μπορούσε, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά αλλά και Αντιδήμαρχος για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Όταν στις 28 Μαΐου έβγαλα τη φωτογραφία με την τριήρη που επελέγη στον διαγωνισμό ο πατέρας μου ήταν δίπλα μου, στην τελευταία βόλτα της ζωής του έξω από το σπίτι.
Για μένα λοιπόν αυτή η φωτογραφία έχει μεγάλη συναισθηματική αξία και ιδιαίτερο νόημα. Ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι μια φωτογραφία δεν είναι ποτέ απλή αποτύπωση της στιγμής, αλλά πίσω από τα στενά όρια του κάδρου κρύβονται πάντα μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ανεκτίμητες αναμνήσεις, βαθιά συναισθήματα – τόσοι λόγοι για να αγαπούμε τη φωτογραφική τέχνη.

Σας περιμένουμε!

Με εκτίμηση

Μελίνα Χρυσάφη