«Εξερευνώντας τις πόλεις μας»

peiraias tkf

Συλλογική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», οργανώνει ο δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2021».

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων αλλά και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα, με φωτογραφίες από επτά πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων ο Πειραιάς, η Αθήνα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Κατερίνη, η Θεσσαλονίκη και η Λιβαδειά.
Μέσα από αυτήν τη δημιουργική περιπλάνηση, οι συμμετέχοντες από τον Πειραιά δρουν ως ομάδα, συζητούν για την ταυτότητα της πόλης, μοιράζονται τις εμπειρίες τους και καταλήγουν στη φωτογραφική αποτύπωση όσων τους συγκινούν και τους συναρπάζουν στην πόλη.

Η έκθεση φιλοξενείται στον Πειραιά, στο κτίριο επί της Λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου 91 στον 2ο όροφο και θα είναι επισκέψιμη με ελεύθερη είσοδο από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2021.
Η δράση διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Πειραιά.

Στην ομάδα του Πειραιά συμμετέχουν οι Madalina Manaila, Muhammad Umer, Mwa Mungu, Othman Ahmed, Jean-Didier Totow και Φραγκούλης Φουστέρης, με την υποστήριξη του φωτογράφου Γρηγόρη Ξάνθου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και το Συντονιστή θεμάτων Ένταξης του ΔΟΜ Ελλάδος Milan Colic Humljan την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της έκθεσης: https://www.exploringourcities.com/el/

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2021
Πέμ.-Δευτ. 18:00-21:00 | Σάβ.-Κυρ. 11:00-13:00 & 18:00-21:00
Διεύθυνση: Κτίριο Κανθάρου, 2ος όροφος, Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 91
Είσοδος Ελεύθερη

 

eep logo