Να καλωσορίσουμε τον "Πειραιάς για όλους" στην λογική.

olp ktirio dioikisis

Ορθώς διαμαρτύρεται η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά για την μεθόδευση που οδηγεί στην έξωση από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ του εκάστοτε δημάρχου Πειραιά.

Ο "πρώτος πολίτης" του μεγάλου λιμανιού ήταν ευλόγως πάντα ex officio μέλος του δ.σ. του ΟΛΠ, εκπροσωπώντας την πόλη στην μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία που έχει έδρα στον Πειραιά. Μαζί του στο δ.σ. ήταν κι ο εκάστοτε πρόεδρος του ΕΒΕΠ κι εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Με τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ και την κωλοτούμπα που οδήγησε στην πώληση του λιμανιού η θεσμική εκείνη πρόβλεψη ξεχάστηκε. Ο τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας " έσωσε τα προσχήματα", ορίζοντας ως έναν εκ των εκπροσώπων του δημοσίου τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη στο συμβόλαιο του ΟΛΠ. Μη προβλέποντας πάντως την θεσμοθετημένη ex officio αυτήν εκπροσώπηση.

Όμως η αντίφαση του τοπικού δημοτικού ΣΥΡΙΖΑ δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι καταγγέλει μια κρίσιμη "αβλεψία" ( για να το θέσουμε κομψά) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η οποία στην πραγματικότητα δεν ήταν αβλεψία, αφού στην σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε εκείνη η κυβέρνηση προβλεπόταν ρητώς ότι με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του υπολοίπου ποσοστού μετοχών στην COSCO, η εκπροσώπηση του Ελληνικού δημοσίου θα περιοριζόταν από τέσσερα μέλη σε ένα.

Η αντίφαση δε γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγους μήνες η ίδια η δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πειραιά ζητούσε από τον Γιάννη Μώραλη να παραιτηθεί από το δ.σ του ΟΛΠ!
Μα τόση προχειρολογία πια;

Σε κάθε περίπτωση πάντως και, πάρα τις διαρκείς αντιφάσεις, οφείλει κανείς να καλωσορίσει τον "Πειραιάς για Όλους" στον κόσμο της λογικής. Με την ευχή, φυσικά,να παραμείνει σε αυτήν...
Αν και το σημαντικότερο παραμένει να πιεστεί και να πειστεί η κυβέρνηση ώστε ο εκπρόσωπος του δημοσίου στον ΟΛΠ να είναι ο δήμαρχος Πειραιά.