Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ εκτός δ.σ. του ΟΛΠ ο δήμος Πειραιά!

olp limani apopsi

Με την παραίτηση του Γιάννη Μώραλη από την θέση του στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ο Πειραιάς μένει χωρίς θεσμική εκπροσώπηση στο όργανο διοίκησης του λιμανιού!
Η παραίτηση ήταν προδιαγεγραμμένη από την στιγμή που μεταβιβάστηκε το επιπλέον 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO, όπως είχε συμφωνηθεί με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού το 2016. Τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν είχε προνοήσει την διατήρηση της θεσμικής εκπροσώπησης του δήμου Πειραιά και του ΕΒΕΠ στο δ.σ. του ΟΛΠ, όπως ίσχυε μέχρι τότε. (Και ούτε για την εκπροσώπηση των εργαζομένων, που ομοίως προβλεπόταν). Τότε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας «έσωσε τα προσχήματα», ορίζοντας ως εκπρόσωπο του ελληνικού δημοσίου τον Γιάννη Μώραλη. Λύση που ήταν γνωστό ότι είχε ημερομηνία λήξης.

Στο μεσοδιάστημα ο δημοτικός ΣΥΡΙΖΑ μας είχε μπλέξει πότε ζητώντας την παραίτηση Μώραλη από το δ.σ. του ΟΛΠ και πότε, τώρα τελευταία, την παραμονή του στο δ.σ ως μοναδικού εκπροσώπου του δημοσίου. Αυτό τελικά δεν έγινε, αλλά πέρα από την κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ που δεν προνόησε σχετικά, ας κάνει και την αυτοκριτική του. Από την «αμέλεια» στην σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα με υπουργό Ναυτιλίας τον Θοδωρή Δρίτσα προέκυψε η σημερινή μη εκπροσώπηση του δήμου Πειραιά στο λιμάνι.

eep logo