Το Λιμάνι της … Καθυστέρησης

sineak

Κατ΄ αρχήν, τα γεγονότα με χρονολογική σειρά.
Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου γίνεται γνωστό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ότι ο ΟΠΑΝ (κακώς, κάκιστα) επρόκειτο να παραχωρήσει το Δημοτικό «Σινεάκ» στη δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής.
Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΒΗΜΑ αποκαλύπτεται ότι το αίτημα της δημοτική παράταξη υπέκρυπτε το σχέδιο των Ναζί να προχωρήσουν σε μια κόμη πρόκληση, αφού σκοπός τους ήταν οι υπόδικοι Ν.Μιχαλολιάκος, Γ.Κούζηλος και Γ.Λαγός να βραβεύσουν τους εκλογικούς αντιπροσώπους της ΧΑ στις τελευταίες εκλογές. Να στήσουν δηλαδή ένα σόου-πρόκληση και μάλιστα μέσα σε δημοτικό χώρο.
Είναι αξιοσημείωτο ότι με την αποκάλυψη, ενώ τα δημοσιογραφικά γραφεία «παίρνουν φωτιά», καμιά δημοτική παράταξη, ή κόμμα, δεν αντιδρά.
Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου το μεσημέρι το Portnet πληροφορείται και δημοσιεύει ότι τελικά η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί. Λίγες ώρες αργότερα πέντε σωματεία εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά με ανακοίνωση τους καταγγέλλουν την εκδήλωση που δεν θα γίνει. Ακολουθεί το ΚΚΕ.
Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου το πρωί το Portnet δημοσιεύει την αντίδραση των εργαζομένων και του ΚΚΕ, σημειώνοντας το γεγονός ότι ήταν καθυστερημένη. Πάλι την Πέμπτη το μεσημέρι φθάνει στα δημοσιογραφικά γραφεία ανακοίνωση του «Λιμανιού της Αγωνίας» με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου (!) με την οποία καταγγέλλει την εκδήλωση που είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι δεν θα γίνει και παρεμπιπτόντως κάνει λόγο για «πραξικόπημα»και αποκαλύπτει ότι έστειλε επιστολή ζητώντας να μην γίνει η εκδήλωση…
Τα τελευταία χρόνια το «Λιμάνι της Αγωνίας», σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα πάει καλά επικοινωνιακά – είναι ίσως η μόνη διαφορά που του έχει απομείνει από το κυβερνών κόμμα. Αλλά τόσο καθυστερημένα αντανακλαστικά ειλικρινά ξαφνιάζουν. Δεν αντιδρούν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και δεν σηκώνουν την πόλη στο πόδι, ως όφειλαν, στέλνουν καθυστερημένα επιστολή και συντάσσουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση δελτίο τύπου, το οποίο δίνουν στη δημοσιότητα με άλλες 24 ώρες καθυστέρησης , για κάτι που – χάρη σε αντιδράσεις άλλων- δεν θα γίνει. Τόση καθυστέρηση πια;

eep logo