Καρύδης ο επιμελής!

karydis dimitris

Όταν ήταν βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Πειραιά ο Δημήτρης Καρύδης είχε κερδίσει το χαρακτηρισμό «μυρμήγκι». Δικαίως, γιατί δούλευε με σύστημα, επίμονα, χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη. Χαρακτηριστικά που φαίνεται να τον ακολουθούν και κάποια χρόνια αργότερα, μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί θυμήθηκε κι ανέσυρε από το αρχείο του στοιχεία για το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για άνεργους και επαπειλούμενους άνεργους των βιομηχανικών κλάδων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μέσω της παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης/επανακατάρτισης με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων», το οποίο ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012.
Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε άνεργους από τον Τομέα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ήταν συνολικού κόστους 8.000.000 ευρώ και υλοποιήθηκε από τα δύο Επιμελητήρια της ευρύτερης Περιοχής του Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ). Το πρόγραμμα αφορούσε 1.500 εργαζόμενους σε πρώτη φάση και 1.500 σε δεύτερη φάση και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ ). Το 2014 υλοποιήθηκε η δεύτερη φάση του προγράμματος, που αφορούσε άλλους 1500 εργαζόμενους , πάλι ύψους 8 εκατ. Ευρώ.
Μετά από αυτά, έχει ένα δίκιο το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης καρύδης να υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα του εξήγγειλε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πέραμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι παρά «ασπιρίνη» για 510 ανέργους…

eep logo