«ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές»

Εκπαιδευτική εκδήλωση για παιδιά με τον πρωτότυπο τίτλο «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές» διοργάνωσε η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά, με την ευκαιρία της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Δημοτικού Θεάτρου με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με τους φιλο-περιβαλλοντικούς τρόπους μετακίνησης.
Μαθητές και μαθήτριες των μεγάλων τάξεων του 38ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, μέσα από ψυχαγωγικές, αθλητικές και βιωματικές δράσεις, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους «πράσινους» τρόπους μετακινήσεων και τα περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά και για τις πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Έλυσαν ένα «πράσινο» Sudoku, συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια και έφτιαξαν θεματικές κατασκευές που έχουν σχέση με την περιβαλλοντική συνείδηση.

Να σημειωθεί ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σχεδίασε και υλοποίησε το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ένωση εταιρειών Choose – Stratego και την εξειδικευμένη ομάδα διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία «Κιβωτός Παιδικές Υποθέσεις» (www.kivotosevents.gr), για να προσφερθεί δωρεάν σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Πειραιά.

eep logo