Επιστροφή μέσω Φωκίδας

1 mantouvalos petros

Επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή φαίνεται ότι σχεδιάζει ο πρώην βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Μαντούβαλος. Πλην όμως αυτό δεν θα γίνει μέσα από κάποια από τις δυο περιφέρειες του Πειραιά, αν και εχει εκλεγεί δυο φορές στην Α΄Πειραιά κια ήταν υποψήφιος μια φορά στην Β’, ούτε καν μέσω της Λακωνίας που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του. Αλλά μέσω της μονοεδρικής περιφέρειας της Φωκίδας, που είναι γενέτειρα της συζύγου του!

Η Φωκίδα, ενώ παραδοσιακά ήταν γαλάζιο «κάστρο», τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται πρώτο κόμμα και κερδίζει την μοναδική έδρα του νομού, ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την επιστράτευση του Πέτρου Μαντούβαλου εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να κερδίσει την έδρα του νομού, κατεβάζοντας ως υποψήφιο ένα κεντρικό στέλεχος που μπορεί να ξεπεράσει τις μικροτοπικές αντιθέσεις κια να συσπειρώσει την «γαλάζια βάση». Την ίδια στιγμή μάλιστα, κρατά τον Π.Μαντούβαλο μακριά κυρίως από την Α’ Πειραιά, όπου εαν ήταν υποψήφιος, θα αναζωπυρωνόταν η παλιά κόντρα με τον πάντοτε ισχυρό Β. Μιχαλολιάκο (που φυσικά υποστηρίζει τον γαμπρό του κια σημερινό βουλευτή Κ.Κατσαφάδο), ενώ επίσης θα υπήρχε και σκληρή κόντρα με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Κ.Αρβανιτόπουλο.

Βέβαια, όλα αυτά είναι σχεδιασμοί, αφού εκλογές δεν φαίνονται στον ορίζοντα, πλην όμως ο έμπειρος Πέτρος Μαντούβαλος κάνει συχνά-πυκνά εξορμήσεις στην Φωκίδα, με βάση του το πατρικό σπίτι της συζύγου του στο Γαλαξείδι.

 

eep logo