Βουράκης vs Μώραλη για μονοδρομήσεις

vourakis iosif

«Επίθεση» στο δήμαρχο με παράλληλη «ιστορική» αναφορά στα του Τραμ έκανε με δήλωση του ο Ιωσήφ Βουράκης. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος (που δεν «μασάει τα λόγια του») στην σχετική του δήλωση επιτιθεται και στον τέως δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, υποστηρίζοντας ότι «παρέδωσε» τον Πειραιά στην ΤΡΑΜ Α.Ε. Η ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη δήλωση του έχει ως εξής :

«Διάβασα με έκπληξη (λόγω της απουσίας μου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο) στον τοπικό τύπο την «ανακοίνωση» του Δημάρχου της πόλης για τις μονοδρομήσεις και το σχετικό ραντεβού του με τον Κύριο Σπριτζη.
Πραγματικά δεν θέλω να πιστέψω ότι ο κύριος Δήμαρχος ακολουθεί την τακτική των «ανακοινώσεων- πυροτέχνημα», μια τακτική παλαιοκομματική και παλιομοδίτικη, οπότε ελπίζω στην ελλιπή πληροφόρησή του.
Να θυμίσω - ενημερώσω ότι δεν «αποφάσισε ένας Δήμαρχος ( Μιχαλολιάκος ) να κλείσει ένας δρόμος» όπως είπε ο κύριος Μώραλης. Η μοναδική απόφαση που πήρε ο τότε Δήμαρχος ήταν να παραδώσει τον Πειραιά στο έλεος της ΤΡΑΜ Α.Ε. !!
Οι μονοδρομήσεις που έγιναν τότε βασίστηκαν καθαρά και μόνο στις ανάγκες της ΤΡΑΜ Α.Ε. έτσι ώστε να διευκολυνθούν τα έργα και τα δρομολόγια του τραμ ( όταν ολοκληρωθεί το έργο ) !!! Μάλιστα την παρουσίαση του σχεδίου των μονοδρομήσεων στο Δημοτικο Συμβούλιο έκανε εκπρόσωπος της εταιρίας και όχι κάποιος αρμόδιος της τότε δημοτικής αρχής !!
Βασική λεπτομέρεια : οι μονοδρομήσεις βασίστηκαν σε μελέτη που είχε γίνει το 2004 και χωρίς να γίνει καμία επικαιροποίηση εφαρμόστηκαν προκαλώντας το χάος που ζούμε σήμερα!!

Αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι υπάρχει μνημόνιο του Δήμου με την ΤΡΑΜ ΑΕ τόσο για τα ανταποδοτικά έργα ( ετσι βαφτίστηκαν και οι μονοδρομήσεις ) που θα κάνει η εταιρεία στην πόλη όσο και για το χρονικό πλαίσιο του έργου, καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα :
1 ) τα έργα του τραμ έπρεπε να είχαν σταματήσει -με πρωτοβουλία του Δήμου -εδώ και ένα χρόνο καθώς το έργο είναι τελείως εκτός των συμφωνηθέντων χρόνων.
2 ) απο την στιγμή που και η σημερινή αρχή έχει παραδώσει την πόλη στην ΤΡΑΜ ΑΕ και με δεδομένο ότι οι μονοδρομήσεις έχουν χαρακτηριστεί ανταποδοτικό έργο - βάσει μνημονίου ΤΡΑΜ ΑΕ - ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - κανένα υπουργείο δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή παρέμβαση, ούτε να εφαρμόσει κάποια μελέτη !

Δυστυχώς στον Πειραιά έχουμε χορτάσει απο ανακοινώσεις και μεγαλόπνοα σχέδια»...

eep logo