Eμφανίσεις κι αναλύσεις...

1 dritsas half

Μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν οι συχνές εμφανίσεις του υπ. Ναυτιλίας τις τελευταίες ημέρες. Κατ΄αρχήν ήταν ο λυρικός αποχαιρετισμός των προσφύγων που έφυγαν από το λιμάνι του Πειραιά με τους στίχους του Τάσου Μπουλμέτη «...στα λιμάνια των φάρων οι ριπές ανάψανε φωτιές, αχ μην κλαίς». Επιλογή που ήταν βέβαιο ότι θα σχολιαστεί – και το γνώριζε πολύ καλά αυτό ο Θ. Δρίτσας. Στη συνέχεια ήλθε η εισήγηση του για μονάδες αφαλάτωσης σε μικρά άνυδρα νησιά, που ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης έκανε γνωστό με ανακοίνωση του ότι έγινε δεκτή. Και τέλος (;) δύο απανωτές συνεντεύξεις , από αυτές που λέμε «εφ’ όλης της ύλης», Σάββατο και Κυριακή. Μάλλον υπεδραστηριότητα για έναν όχι και τόσο «επικοινωνιακό» πολιτικό.

Όλα αυτά, λοιπόν, κάποιοι έσπευσαν να αποδώσουν σε μία κάποια «ανασφάλεια» που νοιώθει ο Θοδωρής Δρίτσας εν όψει του θρυλούμενου φθινοπωρινού ανασχηματισμού, ο οποίος σύμφωνα με ορισμένες κυβερνητικές πηγές θα είναι «σαρωτικός» ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους τομείς της ενέργειας, αλλά και της ναυτιλίας...

Από την άλλη υπάρχουν κι εκείνοι που παρατηρούν ότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε ο πειραιώτης υπουργός θα άφηνε για το τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη την εκδήλωση αυτού του επικοινωνιακού «μπαράζ». Κι υποστηρίζουν ότι ακριβώς επειδή ο Θ. Δρίτσας δεν τα πάει και τόσο καλά με τον Τύπο (έχει δώσει μόνο μια συνέντευξη στους ναυτιλιακούς συντάκτες κατά τη διάρκεια της θητείας του) είχαν συσσωρευτεί αρκετά αιτήματα για συνενετέυξεις στο γραφείο του. Σε δύο από τα οποία φρόντισε να ανταποκριθεί πριν τις διακοπές του Αυγύστου.
Θα δούμε. Ούτως ή άλλως ο Σεπτέμβριος κοντά είναι...

eep logo