Γιατί όχι;

1 telephone black

Το Portnet χαρακτήρισε (κόντρα στην επικρατούσα άποψη σε δεκάδες ιστοσελίδες και άλλα «παραδοσιακά» ΜΜΕ) «Σωστό» τον υπουργό Θ. Δρίτσα για την πρώτη δήλωση του μετά το τραγικό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα. Είχε πει,τότε, πως απαιτείται κοινωνική απαξίωση για τους «λεβέντες» της θάλασσας, αλλά και της στεριάς. Απλές, ανθρώπινες κουβέντες που στιγματίζουν εκείνους που τρέχοντας αδιαφορούν για τις ζωές συνανθρώπων μας.

Ο Στ. Θεοδωράκης μια μέρα νωρίτερα είχε ζητήσε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του οδηγού του φονικού χειριστή του ταχυπλόου (πάλι είχαμε εξάρει την συγκεκριμένη παρέμβαση).

Εφημεριδες προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ (όπως π.χ.η «Εφημερίδα των Συντακτών» του Σαββάτου) χρεώνει στον Θ. Δρίτσα ελλειπή ενημέρωση, εστιάζοντας κυρίως στην μη άμεση ενημέρωση των ναυτιλιακών συντακτών για την ταυτότητα των επιβαινόντων στο ταχύπλοο που σκόρπισε τον θάνατο.

Αυτό που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού θα μπορούσε να συμβάλει – αν όχι στη διελεύκανση της υπόθεσης – τουλάχιστον στο ξεκαθάρισμα ενός κρίσιμου ερωτήματος. Ποιοί (και πόσοι) ήταν στο ταχύπλοο την ώρα του δυστυχήματος;
Τελικά γιατί δεν γίνεται δεκτό (αλλά κι ο ίδιος δεν φαίνεται να επιμένει) στο ερώτημα αυτό; Ποιά προστασία ποιών «προσωπικών δεδομένων» μπορεί να στέκεται πάνω από ανθρώπινες ζωές κι οικογενειακές τραγωδίες; Ποιός θέλει να μείνουν στην σκιά πλευρές αυτής της τραγωδίας;

eep logo