Γιατί κρύβονται;

1 koukouloforos

Για τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά, το Κανάλι-1, πολλά μπορεί να πει κανείς. Αυτό που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να πει είναι ότι στην σχεδόν τριαντάχρονη πορεία της ενεπλάκη σε οποιουδήποτε τύπου «σκοτεινές» ιστορίες. Αντίθετα, οι διοικήσεις της κατά καιρούς – διαχρονικά και διακομματικά – βρέθηκαν οι ίδιες θύματα πιέσεων, ίσως και εκβιασμών.

Ένα λαθρόβιο μπλογκ (τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) εδώ και καιρό συστηματικά ελεεινολογεί τη διοίκηση του καναλιού, ίσως γιατί όπως λέγεται στην πιάτσα, ο ιδιοκτήτης πολύ θα ήθελε να βρίσκεται στο pay-roll του ιδιωτικού ραδιοφώνου.

Το ζήτημα είναι ότι για κάποια από αυτά τα άκρως συκοφαντικά δημοσιεύματα, εγέρθη ζήτημα κατάθεσης μήνυσης και αγωγής κατά του συκοφάντη. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΡΑΠ εισηγήθηκαν να κινηθεί η σχετική διαδικασία. Πλην όμως, έπεσαν σε «τοίχο». Κάποιοι από την πλειοψηφία δεν προσήλθαν στη σχετική συνεδρίαση, όπου προσήλθε σύσσωμη η μειοψηφία. Και η μειοψηφία «δεξιά» και «αριστερή» διαφώνησε με την κατάθεση μήνυσης και αγωγής, συμφωνόντας σε ένα σκεπτικό του τύπου «που να μπλέκουμε τώρα».

Το Portnet – το οποίο έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση – δεν συμφωνεί με τις διώξεις και τις δια της δικαστικής οδού «εκκαθαρίσεις» των όποιων δημοσίων πραγμάτων. Οι αιρετοί οφείλουν δημοσίως να αντιμετωπίζουν την δημόσια κριτική. Αλλά η δημόσια κριτική πρέπει να ασκείται επωνύμως και σε καμιά περίπτωση από «κουκουλοφόρους». Εν τοιαύτη περιπτώσει, η συκοφαντική δυσφήμιση μιας δημοτικής εταιρείας όπως είναι η ΔΗΡΑΠ από έναν διαδικτυακό «κουκουλοφόρο» θα έπρεπε κάπως να αντιμετωπιστεί.

Το να συρθεί ο συκοφάντης στα Δικαστήρια είναι μια νόμιμη επιλογή. Αυτήν έκαναν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΡΑΠ. Και αυτήν δεν υποστήριξε η πλειοψηφία του Δημοτικού της Συμβουλίου. Κρυπτόμενοι. Πίσω από ένα σκεπτικό του τύπου να μην τα χαλάσουμε ακόμη και με «κουκουλοφόρους». Στο βαθμό που αυτοί που διαφώνησαν με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν επιλέγουν τουλάχιστον το δρόμο της δημόσιας καταγγελλίας του συκοφάντη, αξίζει να αναρρωτηθεί κανείς τον λόγο για τον οποίο επιλέγουν να κρύβονται.

Pin It

eep logo