Διευκρινίσεις για τις «Διαδρομές»

1 sfyrodrepano silver

Με πολύ ευγενικό τρόπο είναι αλήθεια, στέλεχος του ΚΚΕ Πειραιά υπέδειξε τηλεφωνικά στο Portnet ένα – δυο πραγματολογικά στοιχεία που ήταν λανθασμένα στο άρθρο «Το κτήριο του ΚΚΕ», που φιλοξενήθηκε στη στήλη «Διαδρομές», στην πύλη μας.

Έχει ήδη διορθωθεί ένα προφανέστατα τυπογραφικό λάθος, οι εκλογές που ανέδειξαν δήμαρχο τον Γ.Κυριακάκο φυσικά δεν έγιναν το 1988 αλλά το 1978. Ακόμη, μας θύμισε και προσθέσαμε στο κείμενο ότι η αγορά του κτηρίου έγινε το 1985, επί δημαρχίας Παπασπύρου, όταν φυσικά το ΚΚΕ δεν συμμετείχε στην δημοτική πλειοψηφία, αλλά ήταν στην αντιπολίτευση με ξεχωριστό συνδυασμό.
Πάντως, είναι προφανές από το κείμενο ότι την ευθύνη για την μη αγορά του κτηρίου από τον Δήμο, το ιστορικό στελεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΑΡ Γ.Μπελαβίλας, που επικαλείται το Portnet, δεν την επέρριψε ποτέ στο ΚΚΕ (που στο κάτω-κάτω της γραφής κινήθηκε γρήγορα και πέτυχε την αγορά), αλλά σε χαρακτηριστικό εκπρόσωπο του τότε βαθέως ΠΑΣΟΚ, δημοτικό σύμβουλο της εποχής, που είχε τους λόγους του (για να το θέσουμε κομψά) να κωλυσιεργεί. Αλλά, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, ας μην τα σκαλίζουμε – άλλος είναι ο στόχος της στήλης άλλωστε...

eep logo