...και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα

1 Kai ton eplase


Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα, οι εκδόσεις Synergie θα παρουσιάσουν στο βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65) το βραβευμένο με ΕΒΕΓΕ για την εικονογράφηση βιβλίο της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν «...και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα».

Ένα βιβλίο που, ενώ ανατρέπει πολλές από τις ιστορίες της Βίβλου που μας έλεγαν στο Δημοτικό ή που διαβάζαμε στα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία, μας προκαλεί συνάμα εύλογες απορίες: Τι θυμόμαστε, αλήθεια, για τον Αδάμ και την Εύα; Για τους Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ; Για τα Σόδομα και τα Γόμορρα; Για τον Νώε, τον Λωτ; Και για τον μεγάλο Μωυσή ακόμα που, μην το ξεχνάμε, άρχισε την καριέρα του ως κοινός δολοφόνος...
Γνωστές ιστορικές μορφές, πάνω από τις οποίες πλανιέται ένας μεγαλειώδης θεός, που φαίνεται να συγκεντρώνει μέσα του όλα τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχει πλάσει.

Με σαφήνεια και διεισδυτικό χιούμορ η Μυρτώ Γεωργίου - Νίλσεν ξανακοιτάζει τη Βίβλο με μια άλλη ματιά, προσεγγίζοντας με μια πνευματώδη ελαφρότητα το σοβαρό και ουσιώδες θέμα της ύπαρξής μας, δίνοντας σ’ αυτή τη δεύτερη ανάγνωσή της την όψη ενός συναραστικού μυθιστορήματος.

Μαζί της ο Τόμεκ Γιοβάνης, με το ιδιαίτερο χιούμορ του, σκιαγραφεί τον γνωστό βιβλικό κόσμο με τον δικό του καρτουνίστικο και πρωτότυπο τρόπο, μέσα από την ανατρεπτική εικονογράφηση.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν:
Η δημοσιογράφος, υπεύθυνη για τον ιστότοπο bookpress.gr Ελένη Κοροβήλα,
Ο σκιτσογράφος Αλέκος Παπαδάτος (Logicomix, Δημοκρατία (εκδ.Ίκαρος))
Οι δημιουργοί του βιβλίου, Μυρτώ Γεωργίου-Νίλσεν και Τόμεκ Γιοβάνης
Την παρουσίαση θα συντονίζει ο Φιλίπ Νίλσεν

eep logo