Πειραιάς και Ανάπτυξη (αλλά και Κεντροαριστερά...)

passport art ekdhlosh 171016

Γιάννης Μώραλης, Σπύρος Δανέλλης, Γιάννης Μανιάτης και Χάρης Θεοχάρης είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις τους όχι μόνο για την πολύπαθη Κεντροαριστερά, αλλά κυρίως για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ρόλο που μπορεί να παίξει σε ότι αφορά την (τοπική) ανάπτυξη. Με πρωτοβουλία της «Π3» (Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά), στο φιλόξενο Passport Art (Ανδρούτσου 151, στον Πειραιά και συντονιστή τον μόλις διακρινόμενο αριστερά «δικό μας» Νότη Ανανιάδη. Οι διοργανωτές δήλωναν μετά την εκδήλωση ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, όχι μόνο για τον αριθμό όσων προσήλθαν, αλλά και για την ποιότητα και το «βάθος» της συζήτησης, που άλλωστε ξεπέρασε τις 3,5 ώρες!.

Πέραν των ομιλητών παρεμβάσεις έκαναν ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καρύδης, οι πρώην δήμαρχοι Χρ. Πάλλης και Κ. Χρονόπουλος, ο τ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στ. Μανουσάκης, ο Μαν. Γλαμπεδάκης, εκ μέρους των «Π3»,εκ μέρους των Pes Activistsο Αλ. Καρύδης, ο γνωστός δικηγόρος Πειραιά Μιλτ. Κλαπαδάκης και πολλοί άλλοι.
Μια μεγάλη παρέα από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση κατέληξε στη συνέχεια στην «+ουσία» , στην Τερψιθέα για μεταμεσονύκτιους μεζέδες με ρακί στο και με την κουβέντα για την υπόθεση της Κεντροαριστεράς, αλλά και τις ευθύνες των τοπικών κοινωνιών (και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) να κυριαρχούν. Αποδεικνύοντας ότι είτε για την Κεντροαριστερά, είτε για τον Πειραιά μιλάμε η υπόθεση εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον.
Το θέμα, βέβαια, πάντα είναι αν το ενδιαφέρον αυτό είναι μουσειακού χαρακτήρα ή δημιουργικό – πανα πεί με προοπτικές. Για τον ευρύτερο πολιτικό χώρο, αλλά και την πόλη... 

Pin It