Ντροπή!

1 pano vosnia

Κανονικά, σε ότι αφορά τα εξωαγωνιστικά του ματς της Εθνικής με την Βοσνία θα έπρεπε να ξεχωρίσει η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο «Γ. Καραισκάκης». Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις έναν έλληνα πρωθυπουργό σε γήπεδο και πολύ καλά έκανε και πήγε. Πλην όμως ξεχωρίζει δυστυχώς το εμετικό πανώ που σήκωσε ένας έλληνας οπαδός. «Noz, zica, Srebrenica» έγραφε το πανό, το οποίο κρατούσε στα χέρια του ένας οπαδός και το οποίο σημαίνει :«Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα»!

Η αναφορά στο έγκλημα πολέμου στην ομώνυμη πόλη, τον Ιούλιο του 1995, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, όπου σφαγιάστηκαν 8.000 άμαχοι Βόσνιοι μουσουλμάνοι. Το ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας αναμένεται να κάνει αναφορά διαμαρτυρία στην FIFA, η οποία σε τέτοια ζητήματα είναι αμείλικτη και δεν αποκλείεται η κλήση της ελληνικής πλευράς σε απολογία και η τιμωρία της είναι το λιγότερο.

Επειδή και στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί η «διείσδυση» ρατσιστών και φιλοναζί (ελάχιστα κρύβουν τις χρυσαυγίτικες πεποιθήσεις τους) σε αγώνες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας πρέπει και η ΕΠΟ, αλλά και η συντεταγμένη πολιτεία να αντιμετωπίσει η ίδια το φαινόμενο. Η ταυτοποίηση του οπαδού και η απαγόρευση παρουσίας του σε επόμενα παιχνίδια της Εθνικής είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει.

eep logo