Νονός ο Β.Κορκίδης!

1 korkidis glykofilousa 2

Νονός στην καθέλκυση του νεότευκτου πλοίου «Γλυκοφιλούσα V» της οικογενείας Παναγιώτη και Γιάννη Θεοδωρόπουλου έγινε παραμονές των Θεοφανίων ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.
Η «βάπτιση» πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα Ναυπηγεία Θεοδωρόπουλου, στο Αμπελάκι της Σαλαμίνας.

Ο Β.Κορκίδης ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο το νέο πλοίο, σημειώνοντας παράλληλα πως «Είναι μοναδική εμπειρία να βλέπεις ένα πλοίο να χτίζεται από μια λαμαρίνα και να γίνεται ένα πλωτό στολίδι όπως το Ε/Γ-Ο/Γ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ V, μήκους 108 m και χωρητικότητας 250 οχημάτων. Είναι συγκινητικό να βλέπεις σε ελληνικό ναυπηγείο, να δημιουργείται από Έλληνες πλοιοκτήτες και να κατασκευάζεται εξ´ολοκλήρου από ελληνικά χέρια ένα πανέμορφο αμφίδρομο πλοίο, "ferry boat" υψηλής τεχνολογίας και άριστης κατασκευής "Ice Class vessel".
Είναι πράγματι στο DNA του Έλληνα να δημιουργεί, να προοδεύει, να τολμά και αξίζουν συγχαρητήρια στον πατέρα και γιό Θεοδωρόπουλο που σε πολύ δύσκολες εποχές τόλμησαν και τα κατάφεραν σε λιγότερο από 8 μήνες να ολοκληρώσουν τη ναυπήγηση του πλοίου τους δίνοντας δουλειά σε Έλληνες εργαζόμενους, προμηθευτές, ναυπηγούς και τεχνικούς.
Τώρα είναι ευκαιρία να πάρουμε πίσω τον πλούτο της θάλασσας που εκχωρήσαμε στο παρελθόν, από την ναυπήγηση και ναυπηγοεπισκευή σε γείτονες χώρες.
Μέρες σαν τη σημερινή, ειλικρινά χαίρομαι και είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι πρόεδρος του ΕΒΕΠ, της ΕΣΕΕ και μέλος της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

eep logo