Όσκαρ για τον «Ήρωα του Αιγαίου»

1 4.1 miles

Μια υποψηφιότητα για Όσκαρ με άρωμα Ελλάδας και Αιγαίου ανακοινώθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών!

Πρόκειται για τη νεαρά Δάφνη Ματζιαράκη, που σπουδάζει δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ με το ντοκυμαντέρ της «4.1 Miles»! Εκεί καταγράφει τις δραματικές επιχειρήσεις των Λιμενικών Αρχών της Λέσβου και του κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου, του αποκαλούμενου και «ήρωα του Αιγαίου», να σώσουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές του ελληνικού νησιού από τα τουρκικά παράλια.

Το ντοκιμαντέρ της Ελληνίδας σκηνοθέτιδας έχει ήδη τιμηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με ένα από τα φοιτητικά Oσκαρ που δίνει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών σε σπουδαστές αμερικανικών πανεπιστημίων.

Η Δάφνη Ματζιαράκη πέρασε τρεις εβδομάδες, πέρυσι, πάνω στο σκάφος του Λιμενικού στη Λέσβο με κυβερνήτη τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. «Eναν άνθρωπο που με έκανε να δω τη ζωή αλλιώς λόγω του κουράγιου, της δύναμης, του ήθους, της αφοσίωσης και της καλοσύνης του. Το αποτέλεσμα είναι το ντοκιμαντέρ μου, στο οποίο ο Κυριάκος είναι ο κεντρικός ήρωας» σημειώνει η ίδια στη σελίδα της στο Facebook περιγράφοντας την εμπειρία που έζησε στη Λέσβο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «4.1 Miles» .

eep logo