Ποιους φλερτάρει η Πειραιώς;

1 eros

Με τον δημοσκοπικό αέρα να της δίνει ώθηση και τα σενάρια πρόωρων εκλογών -όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση- να επανέρχονται στο προσκήνιο, η νέα Δημοκρατία έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή ένα σχέδιο σοβαρής ανανέωσης του πολιτικού της προσωπικού.
Παράλληλα, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμηνύει ότι ακόμη κι αν οι κάλπες δώσουν αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, θα κυβερνήσει στηριζόμενη σε ευρύτερες συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό η Πειραιώς, όπου βρισκονται πλέον τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, φιλοδοξεί να εντάξει στα ψηφοδέλτιά της στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα. "Ακόμα και ευρωπαϊστές αριστερούς", λένε χαρακτηριστικά.

Στην κατεύθυνση αυτή ιδιαίτερο ρόλο φέρεται να παίζει ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη πλέον, Τάκης Θεοδωρικάκος, που άλλωστε προέρχεται και ο ίδιος από την αριστερά, καθώς είχε διατελέσει γραμματέας της ΚΝΕ. Επιπλέον, ως γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης ο ίδιος κι έχοντας καλή γνώση του χώρου, ακούγεται ότι έχει επισημάνει δυο στελέχη της αριστεράς, με εμπλοκή στα αυτοδιοικητικά, αλλά και σοβαρή θητεία σε αριστερά κόμματα, που κατά την αναλυση της Πειραιώς θα μπορούσαν να αποτελούν αξιόπιστες μεταγραφές για τις λίστες της Α' και της Β' Πειραιά.

Οι πρώτες κρούσεις έχουν γίνει, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει ανταπόκριση. Στην Πειραιώς όνως δεν το βάζουν κάτω, αφού εκτιμούν ότι, έστω και για συμβολικούς λόγους, η παρουσία ευρωπαϊστών της σύγχρονης αροστεράς στα ψηφοδέλτιά τους θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο κόμμα. Υπεθυμίζουν δε ότι με αυτή τη στρατηγική κέρδισε την εξουσία το '89 -'90 ο πατέρας του σημερινού Προέδρου της ΝΔ. "Με τον μακαρίτη τον Πάυλο Μπακογιάννη, που δεξιό δεν τον έλεγες, να είναι δεξί χέρι του Κώστα Μητσοτάκη και τον Μίκη Θεοδωράκη να γίνεται στη συνέχεια υπουργός Επικρατείας" θυμίζουν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.

eep logo