Τσίπρας – Θεοδωρικάκος – Ζούπης: Τι τους συνδέει;

1 gaitis

Υπάρχει μια ιστορία από το 1989 -90 που συνδέει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Τάκη Θεωδωρικάκο και τον πολιτικό αναλυτή και υπουψήφιο δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη.
Πριν ακόμη ξεσπάσει η κρίση «ανανεωτικών» - «δογματικών» στο ΚΚΕ της εποχής, είχε ξεσπάσει κρίση στην ΚΝΕ, που μάλιστα οδήγησε σε διάσπαση της οργάνωσης με την αποχώρηση της «ομάδας Γράψα» (πρώην γραμματέα της ΚΝΕ) και τη δημιουργία του ΝΑΡ. Τότε λοιπόν οι «ανανεωτικοί» εξέλεξαν γραμματέα της ΚΝΕ τον πειραιώτη Τάκη Θεοδωρικάκο, ενώ υπεύθυνος «διαφώτισης» και αρχισυντάκτης του «Οδηγητή» (θεωρητικά Νο2 της οργάνωσης δηλαδή) ανέλαβε ο επίσης «ανανεωτικός» Ζαχαρίας Ζούπης.
Ήταν μέσα σε εκείνες τις εξελίξεις που προωθήθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ ο μαθητής ακόμη Αλέξης Τσίπρας. Ο σημερινός πρωθυπουργός οφείλει δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο, το «βάπτισμα» του στην πολιτική στο στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον αυτοδιοικητικό παράγοντα του Κερατσινίου. Κύκλους που κάνει καμιά φορά η πολιτική...

eep logo