Συζήτηση για τη Μαρία

1 stathaki maria

Η εικονιζόμενη Μαρία Σταθάκη, δημοτική σύμβουλος Πειραιά, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Λιμανιού της Αγωνίας, δεν είναι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν στήριξε το κυβερνών κόμμα και ιδιαίτερα τους δυο βουλευτές, Θ.Δρίτσα και Ελένη Σταματάκη, που προέρχονται από το Λιμάνι της Αγωνίας.
Εδώ ας σημειωθεί το γεγονός ότι από το 2007 που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει βουλευτή στην Α’ Πειραιά είναι η «δεξαμενή» του κάποτε ανεξάρτητου συνδυασμού «το Λιμάνι της Αγωνίας» που προμηθεύει με βουλευτές (και προφανώς με ψηφοφόρους) τον κομματικό σχηματισμό της αριστεράς. Ακόμη και στις τελευταίες εκλογές, όταν έφτασε να εκλέξει τέσσερεις (!) βουλευτές στην Α’ Πειραιά, οι δυο πρώτοι ήταν με διαφορά από τους άλλους οι προερχόμενοι από το «Λιμάνι» Θ.Δρίτσας και Ελ.Σταματάκη.
Αν σε αυτό το μίγμα προσθέσει κανείς την πολιτική παραδοχή που κάνουν όλο και περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ περί ανάγκης σοβαρής ανανέωσης του συνδυασμού του, αντιλαμβάνεται γιατί όλο και περισσότεροι βλέπουν προς τη Μαρία Σταθάκη, για μια θέση στη λίστα. Νέα, δικηγόρος, όμορφη γυναίκα, δοκιμασμένη στον πολιτικό στίβο του Πειραιά, επικεφαλής του «Λιμανιού», έχει αυτό που θα λέγαμε «όλο το πακέτο».
Προς το παρόν όλα αυτά είναι μόνο σκέψεις, ενώ η ίδια η Μαρία Σταθάκη αρνείται να μπει σε αυτή τη συζήτηση. Προς το παρόν, γιατί κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει ότι θα διατηρήσει ισχυρές τις αντιστάσεις της, όταν θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές και οι σχετικές πιέσεις θα ενισχυθούν.

eep logo