Συναντήσεις στο Σημείον Pirée: Με έμπνευση από τη θάλασσα…

SYNANTHSEIS SHMEION PIREE

Εμμανουέλα Αργυροπούλου • Γιώργος Καραφωτιάς • Θωμάς Τουρναβίτης

Οι ζωγράφοι Γιώργος Καραφωτιάς και Θωμάς Τουρναβίτης και η φωτογράφος Εμμανουέλα Αργυροπούλου, συναντιούνται στο πολυλειτουργικό χώρο Σημείον Pirée, εκθέτοντας την προσωπική τους δημιουργική οπτική για τη θάλασσα, με έργα που συνδιαλέγονται μεταξύ τους συνθέτοντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Μια πολυσυλλεκτική περιπλάνηση στο μπλε, στο λιμάνι και στους ανθρώπους του, και στη θάλασσα ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το βράδυ της Παρασκευής 1 Ιουνίου στο Σημείον Pirée (Γραβιάς 37, Πειραιάς)

Διάρκεια Έκθεσης: 1/6/18 - 10/6/18 [18.00 - 22.00]


• ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ •

H Εμμανουέλα Αργυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Γλυφάδα. Σπούδασε 3D Animation & Image Editing στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνολογικό Όμιλο. Απέκτησε Bachelor of Arts του Βρετανικού Πανεπιστημίου Middlesex University. Διεύρυνε την καλλιτεχνική της εμπειρία μελετώντας Συντήρηση Πινάκων στο Instituto per l’ Arte e il Restauro Pallazo Spinelli στην Φλωρεντία. Παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master of Art in Design του Βρετανικού Πανεπιστημίου Middlesex University. Επί 15 έτη δίδασκε σε παιδιά Επεξεργασία Εικόνας & Αρχές Φωτογραφίας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Γλυφάδας.

Η πρώτη της επαφή με τον σκοτεινό θάλαμο είχε σε ηλικία 15 ετών στο New Trier High School of Chicago των ΗΠΑ. Την τέχνη της φωτογραφίας μελέτησε δίπλα στους φωτογράφους Φραντζέσκο Καραγιαννόπουλο, Γιάννη Ριζομάρκο, Antonin Kratotchvil (VII), Bob Sasha (NatGeo / Emmy & Pulitzer awarded), Michael Ackerman (VU), Νίκο Οικονομόπουλο (Magnum) και Antoine D'Agata (Magnum).
Στο ιστορικό της έχει 6 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα της συμπεριλαμβάνονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηλεία, Πάρο, Άμστερνταμ \ Ολλανδία, Βρυξέλλες \ Βέλγιο, Σάο Πάολο \ Βραζιλία. Zει και εργάζεται στη Γλυφάδα. Στην έκθεση «Συναντήσεις» παρουσιάζει έργα της από τη σειρά Oranges & Blues.


• ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ •

Ο Γιώργος Καραφωτιάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982. Το 2009 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με πτυχίο Μηχανικού Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων και το 2016 αποφοίτησε από το Εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας της Μητρόπολης Πειραιά. Το 2004 απέσπασε το Β’ Βραβείο Βιομηχανικού Σχεδίου & Έπαινο από την εταιρεία «DROMEAS ABEEA» και συμμετείχε στην BIENALLE INTERNATIONALE στη Saint-Etienne στη Γαλλία. Υπήρξε μαθητής του ζωγράφου Βασίλη Τάγκαλου και του γλύπτη Νίκου Στέφου και είχε δάσκαλο και μέντορα το Ρώσο ζωγράφο Ηρακλή Παρχαρίδη.

Στο ιστορικό του έχει 10 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Μόσχα, Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Χόλιγουντ και Σίδνεϊ. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με γνωστούς σχεδιαστές μόδας και αυτόν τον καιρό επιμελείται καλλιτεχνικά δημιουργίες και παρουσιάσεις καταστήματος του οίκου Hermès. Ζει και εργάζεται στον Πειραιά, όπου βρίσκεται το ατελιέ του.


• ΘΩΜΑΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΣ •

Ο Θωμάς Τουρναβίτης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Φοίτησε στο εργαστήρι του γλύπτη Νίκου Στέφου (1997-1999). Αποφοίτησε το 2005 από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ντέρμπι (Ηνωμένων Βασίλειο) με BA in FINE ARTS (DP). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή Philharmonie στο Βερολίνο (Γερμανία 2006). Εργάστηκε ως καθηγητής σημειολογίας στο τμήμα Φωτογραφίας του Δ.ΙΕΚ Βόλου και ως δάσκαλος Καλλιτεχνικών σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά της πόλης του Βόλου (2008-2010).

Στο ιστορικό του έχει πλέον περί των 15 ατομικών εκθέσεων και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μόναχο, Μονπελιέ, Αθήνα, Ζάγκρεμπ, Μπρατισλάβα, Λευκωσία, Σαράγεβο και αλλού. Ζει και εργάζεται στο ατελιέ του στο Πειραιά. www.thonastournavitis.org . Στην έκθεση «Συναντήσεις» παρουσιάζει έργα του από τη σειρά THALASSA©.