3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα

kith orch makedonias sokakia kerkyras

Επιτυχία, καταξίωση και κορυφαία ονόματα της κλασικής κιθάρας

Απόλυτη καταξίωση για το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, που διεξήχθη 12-14 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα, με κορυφαία ονόματα της κλασικής κιθάρας.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, στην Αίθουσα της οποίας διεξήχθησαν όλες οι εκδηλώσεις.

Στις συναυλίες του Φεστιβάλ εμφανίσθηκαν, ο γνωστός Πατρινός Συνθέτης και Κιθαριστής Γιώργος Παπαδόπουλος με την Σοφία Πατσιούρα στο Ακορντεόν και η Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας (φωτο) από την Καστοριά, υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας Αντωνίου.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο διεθνούς φήμης σολίστ, Στέλιος Γκόλγκαρης, αλλά και οι καταξιωμένοι κιθαριστές, Αντώνης Μυτακίδης και Ηλίας Διαμαντάκης.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ ήταν ο νεαρός Σολίστ, Γιώργος Γκόλγκαρης, ενώ την Καλλιτεχνική Οργάνωση του Φεστιβάλ είχε ο Κύπριος Κιθαριστής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου Αντώνης Κοΐζας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Προσκεκλημένοι επίσης ήταν η διάσημη Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου - Μαγνησίας με τον Τάσο Ιωακειμίδη, ο Θρακιώτης Συνθέτης & Σολίστ Δημήτρης Σβυντρίδης, ο Βεροιώτης Μαέστρος και Κιθαριστής Πέτρος Ρίστας, ο Κρητικός Σολίστ Μανώλης Κογκάκης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Χίου, Γιώργος Αγιάσογλου.

 

Pin It