Ο κύριος και η Κυρία Λοτ

kyrios kyria lot

Στο Δημοτικό Θέατρο - με ελεύθερη είσοδο - για ένα βράδυ μόνο!

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ: Ένας ιππότης. Το πρόσωπο γαμψό. Ρυτίδες στο μέτωπο. Μπούκλες. Παλεύει συχνά με αόρατους εχθρούς. Στο στέρνο του, ένα σβηστό κερί. Ενδέχεται να φοράει μαύρα και να βαστά ένα σπαθί. Πιστεύει, πως δεν έχει γενέθλια ποτέ. Ακούει στο όνομα Λοτ. Κύριος Λοτ. Τον ψάχνει μια λαίδη.

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ: Μία λαίδη. Το πρόσωπο μοιάζει με νεκρής από καιρό γυναίκας. Μαλλιά ξασμένα. Τεντωμένα νεύρα στον λαιμό. Τα πόδια της μοιάζουν ουρά. Ίσως φοράει νυφικό και κρατά ανθοδέσμη. Πιστεύει πως έχει γενέθλια κάθε μέρα. Ακούει στο όνομα Λοτ. Κυρία Λοτ. Την αναζητά ένας ιππότης.

Χάθηκαν στο Κάμελοτ, πριν δεκαπέντε αιώνες. Συναντήθηκαν κάποτε σε ένα τρένο Ιταλικό, σε ένα μικρό βαγόνι. Κάποιοι, τους είδαν σε μια γέφυρα της Βενετίας. Είπαν, πως μοιάζουν με Ρωμαίο και Ιουλιέτα. Άλλοι, πως είναι δυο αυτόχειρες ανώνυμοι. Ύστερα, βρέθηκαν σε έναν δρόμο της Αθήνας κι αμέσως χάθηκαν ξανά. Ακούγεται πως είναι Εύα και Αδάμ, ο Λωτ και η Γυναίκα του, Ορφέας και Ευριδίκη, πως είναι δυο αστερισμοί, η Ανδρομέδα κι ο Περσέας, πίνακες του Γουοτερχάουζ και φιγούρες του Πικάσο, μοιάζουν με όλους αυτούς και με άλλους τόσους και αρνούνται όλα τα ονόματα. Μονάχα ψάχνει ο ένας τον άλλον. Σε αεροπλάνα και σε πλοία. Σε λιμάνια και προβλήτες και σταθμούς. Στα Σόδομα, στα Γόμορα, παντού. Για πάντα. Μέχρι να κοιτάξουν δίπλα και να δουν πως παν μαζί. Τότε, γεννιούνται και βαφτίζονται απ’ την αρχή. Εκεί, μες στην μπανιέρα του σπιτιού τους, το ταξίδι ξεκινά. Μέχρι να φτάσουν στον τερματικό σταθμό. Γιουκάλι.

Ένα ιπποτικό παραμύθι παραλόγου για έναν αδικοχαμένο έρωτα δεκαπέντε αιώνων και κάτι. Σαν σε κυβιστικό πίνακα ζωής, ο Sir Lancelott και η Lady of Shalott μάχονται ενάντια στη λήθη των καιρών, για μια ευκαιρία στην αγάπη. Σε μια μπανιέρα. Περιμένοντας μια γόνδολα με κάγκελα να τους πάει κάπου μακριά. Ή ένα φέρι μποτ. Τον πελαργό. Κάτι. Μαζί. Μέχρι το τέλος.
Κι οποιαδήποτε ομοιότητα με τη ζωή είναι συμπτωματική.

Το έργο είναι προϊόν του 3ου Studio Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου.

Συντελεστές
Κείμενο: Αντιγόνη Σταυροπούλου
Δραμαρτουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία: Νικόλας Ανδρουλάκης
Σκηνoγραφία: Δημήτρης Κωνσταντάρας
Κινησιολογία: Έμιλυ Νικόλα
Φωτογραφίες: Manuel Silvestri , Μαριάμ Χοροζιάν
Οργάνωση Παραγωγής: Γιάννης Βερβενιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Αξιώτης

Παίζουν: Νικόλας Ανδρουλάκης, Αντιγόνη Σταυροπούλου

Παραγωγή: Καλλιτεχνική Συμμορία Ντουέντε

————————————
Δημοτικό θέατρο Πειραια

Κυριακή / 4-11–8 : 21.00 / ελεύθερη είσοδος .

‘ ‘Ο κύριος και η Κυρία Λοτ ‘
————————————-
Βασικός συντελεστής 
Νικόλας Ανδρουλακης 
————————————-

Pin It