Ο «Διχασμός» έρχεται στον Πειραιά

dixasmos lapata

Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Φιλομήλας Λαπατά από το «Εξάλειπτρον»

Το «Εξάλειπτρον» Όμιλος γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες και οι Εκδόσεις Ψυχογιός, παρουσιάζουν στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΙΧΝΟΣ» (Κολοκοτρώνη 30, Πειραιά, τηλ: 211 7900 711) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα,  το νέο ιστορικό μυθιστόρημα  «Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ» της συγγραφέως Φιλομήλας Λαπατά που είναι το δεύτερο της τριλογίας Οι Κόρες της Ελλάδος.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Μαρία Παναγοπούλου-Χαρδαβέλλα
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Υρώ Μανέ

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Ερωφίλη (ερμηνεία) και ο Νίκος Κούρος (πιάνο)

Η Φιλομήλα Λαπατά, στο βιβλίο της αναπαριστά μια γκραβούρα της Αθήνας του 1840-1875 σε ένα αυτοτελές, πολυπρόσωπο, απολαυστικό και απρόβλεπτο μυθιστόρημα πάνω στον διχασμό: εσωτερικό, πολιτικό, ερωτικό.
Υπαρξιακοί προβληματισμοί, ηθικά διλήμματα και η αιώνια πάλη του Καλού με το Κακό γύρω από τις έννοιες της ταυτότητας, της πατρίδας και της οικογένειας.
Επιμέρους γεγονότα που δένουν με την κεντρική ιστορία, ευρηματική πλοκή και φαντασμαγορικοί χαρακτήρες, ελαττωματικοί καλοί και χαρισματικοί κακοί συνθέτουν το δεύτερο μυθιστόρημα από την ιστορική τριλογία «ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».

«Η Φιλομήλα Λαπατά τιμήθηκε με δυο σημαντικά βραβεία στην Ιταλία, το 2005 με το βραβείο "Citta di Bacoli" (αρχαία Cuma) και το 2006 με το βραβείο Premio Internazionale per la Cultura "Sebetia-Ter"»

 

Pin It

eep logo