Στο Τρίτο Πρόγραμμα το Nikea Guitar Ensemble

nikea ensemble

Θα ερμηνεύσει έργα του καταξιωμένου Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη

Μεγάλη τιμή για το κορυφαίο κιθαριστικό σύνολο της Ελλάδας Nikea Guitar Ensemble, που θα εμφανιστεί την Δευτέρα 15 Απριλίου, στο Τρίτο Πρόγραμμα, ερμηνεύοντας έργα του καταξιωμένου Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη.

To Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας, είναι ένα από τα τρία Κιθαριστικά Σύνολα που έχει υιοθετήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών. Αποτελείται από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και Σολίστ από την Νίκαια και τις άλλες περιοχές του Πειραιά. Υπεύθυνος Διδασκαλίας και Καλλιτεχνικής Επιμέλειας του Συνόλου, είναι ο καταξιωμένος Κιθαριστής, Αντώνης Μυτακίδης.
Τα μέλη του στην συναυλία του Γ' Προγράμματος θα είναι οι Ηλίας Διαμαντάκης, Σπύρος Μάστορας, Δημήτρης Σταυρόπουλος & Δανάη Τζούμπα.

To Nikea Guitar Ensemble έχει βραβευθεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις, όπως στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου - Μαγνησίας, στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού κ.α.
Έχει προσκληθεί και έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας, Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου - Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.
Έχει εμφανισθεί ακόμη στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας σε σύμπραξη με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, στο Θέατρο Παλλάς στην Λευκωσία, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ελληνική Τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

Pin It