Από τον Astor Piazzolla στους Beatles

4o festival kitharas peiraia

4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά «Από τον Astor Piazzolla στους Beatles», την Δευτέρα 6 Μάϊου στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, θα συμπράξει με τους κιθαριστές Κωνσταντίνο Αλιμπινίση, Δημήτρη Ρετίκα και τον ακκορντεονίστα Βαγγέλη Παπαγεωργίου.
Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν το Διπλό Κονσέρτο για Μπαντονεόν, Κιθάρα και Ορχήστρα Εγχόρδων του Astor Piazzolla, το έργο του κουβανού συνθέτη Leo Brouwer Beatlerianas “From Yesterday to Penny Lane” για κιθάρα και ορχήστρα, βασισμένο σε γνωστές μελωδίες των Beatles, καθώς και έργα των Henry Purcell, William Hofeldt, Phillip Glass, και Νίκου Κυπουργού.

Το φεστιβάλ έρχεται στην Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, συνδυάζοντας τον ήχο της κλασικής κιθάρας με τα μουσικά ιδιώματα της Λατινικής Αμερικής και την pop κουλτούρα.

Την επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά Βασίλης Μαστοράκης.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2019» που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.

Χορηγοί επικοινωνίας: Ε.Ρ.Τ., Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, Τρίτο Πρόγραμμα 90,9, Kosmos 93,6, Κανάλι 1 90,4.

Δευτέρα 6 Μαΐου | 7:00 μ.μ.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Είσοδος ελεύθερη
Δελτία εισόδου στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Pin It