Σύγχρονη Ελληνική Τοπιογραφία

ktistopoulou agros

Εγκαίνια έκθεσης στην Gallery Art Πρίσμα

Η Gallery Art Πρίσμα εγκαινιάζει την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 8 το απόγευμα την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Σύγχρονη Ελληνική Τοπιογραφία».
Η Ελλάδα με αρκετά πλούσια κληρονομιά στην τοπιογραφία, με έντονα τα στοιχεία του υπαιθρισμού και του ιμπρεσιονισμού που αναγνωρίζονται στα έργα σημαντικών ζωγράφων όπως του Ιακωβίδη, Πανταζή, Σαββίδη, Οικονόμου, Κογεβίνας αλλά στα τοπία των κορυφαίων τοπιογράφων Μαλέα, Παρθένη, Λύτρα, Παπαλουκά, Βασιλείου, Θεόφιλου, Τσαρούχη.

Η Gallery Art Πρίσμα προσπαθώντας να δώσει ένα μικρό στίγμα της σύγχρονης ελληνικής τοπιογραφίας πραγματοποιεί την ομαδική έκθεση «Σύγχρονη Ελληνική Τοπιογραφία» με δέκα εικαστικούς που βλέπουν με διαφορετική εικαστική ματιά το ελληνικό τοπίο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Ειρήνη Κανά – Κάτια Βαρβάκη – Μαρία Κτιστοπούλου – Δημήτρης Κούκος – Άντα Τσιροπούλου – Γιάννης Καστρίτσης – Θανάσης Μακρής – Βασίλης Καρακατσάνης – Κατερίνα Κοκκινάκη – Παναγιώτης Σιάγρης.

Η αποτύπωση του τοπίου είναι μία διαχρονική εμμονή για τον καλλιτέχνη, νοσταλγία, φαντασία, αγάπη, βιώματα, αλλά και το σημαντικότερο όλων το άπλετο ελληνικό φως.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
10 Μαΐου έως 16 Ιουνίου

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τετ./Σαβ. 10:30 - 15:00π.μ.
Τρ. / Πεμ. / Παρ. 10:30-15:00π.μ. & 18:00 -21:00μ.μ.

 

Pin It