«Τα πετεινά» του Κώστα Ζαφειρόπουλου

peteina 1

Φωτογραφία – Ακουαρέλες – Κεραμικά στο Φουαγιέ και τον Θόλο του Δημοτικού 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εγκαινιάζει την έκθεση του Κώστα Ζαφειρόπουλου «Τα πετεινά», Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, η οποία θα φιλοξενείται στο Φουαγιέ και στο Θόλο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε μια συνομιλία με την αρχιτεκτονική του μνημείου.

peteina 5

Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο Ανθρωπότητες , Άνοιγμα στην πόλη – Πειραιάς που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών .
Φωτογραφικά πορτρέτα, ακουαρέλες και κεραμικά περιλαμβάνονται στην έκθεση «Τα πετεινά».

peteina 2

Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος αποτυπώνει με ποιητική ευαισθησία τα εκφραστικά πρόσωπα ανθρώπων που βιώνουν δυσμενείς συνθήκες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο βλέμμα τους.

peteina 3

Τα φωτογραφικά πορτραίτα του Κώστα Ζαφειρόπουλου συμπληρώνουν πορτρέτα σε ακουαρέλα και κεραμικά προσωπεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και εμβαθύνουν τη σπουδή του ανθρώπινου βλέμματος.

peteina 4

Η συνολική προσέγγιση του Κώστα Ζαφειρόπουλου χρησιμοποιεί τα εικαστικά μέσα με ελευθερία αλλά και σεβασμό, φανερώνοντας τον εσωτερικό πόνο, την αγωνία και το ανθρώπινο βίωμα με τρόπο βαθιά ουμανιστικό, δίχως να απαιτεί τη συναισθηματική συμμετοχή του θεατή.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση των έργων από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Εγκαίνια Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.
Ώρες επίσκεψης καθημερινά 12.00 - 20.00

 

Pin It