Φεστιβάλ νέων δημιουργών «INPORT» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

psyches

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ, μια θεατρική συνάντηση, με στόχο την ανάδειξη νεανικών θεατρικών ομάδων.
Το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας «INPORT» / INPORT FESTIVAL , παρουσιάζει 13 θεατρικές ομάδες, οι οποίες από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου, θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους.
Πρόθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Διαμαντή, είναι το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας «INPORT» / INPORT FESTIVAL, να γίνει θεσμός και το ΔΘΠ τόπος φιλόξενος για την ανάδειξη νέων θεατρικών δυνάμεων.

Ο Νίκος Διαμαντής σημειώνει για το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας «INPORT» / INPORT FESTIVAL: Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγεται στο χώρο της ακατάτακτης νεανικής δημιουργίας, αναζητώντας χωρίς προκαταλήψεις, δημιουργούς από τις νεαρότερες ηλικίες, δίνοντας βήμα έκφρασης εκεί που η τέχνη εκρήγνυται. Αναζητώντας τις πηγές της θεατρικής δημιουργίας στις ρίζες της και τις νέες γλώσσες της θεατρικής έκφρασης, απευθύνεται και ανοίγεται στους νέους δημιουργούς. Ως δημόσιος χώρος, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν ένα κέλυφος πολιτισμού που οργανώνει, προβάλει και επικοινωνεί το μόλις της δημιουργικότητας. Απευθύναμε ανοιχτό κάλεσμα με στόχο την στήριξη του θεάτρου, εκεί που ξεκινάει, δίνοντας την ευκαιρία σε 12 νέες ομάδες και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα τριήμερο φεστιβάλ. Οι παραστάσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη και ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει 4 παραστάσεις κάθε μέρα του φεστιβάλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ
17:30 «Θαρραλέες Ψυχές» από την ομάδα Φως (Κεντρική Σκηνή)
18:45 «Αμπαζούρρρρ» από την ομάδα Στενός Κορσές (Φουαγιέ)
20:00 « Peer Gynt, no man’s land» από την ομάδα The 3rd person theatre group (Κεντρική Σκηνή)
21:45 «Κομμάτι για Δύο» από τον Αλέξανδρο Μιχαήλ (Φουαγιέ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
18:00 «Χοντροί Άντρες με Φούστες» από την ομάδα VOLT (Κεντρική Σκηνή)
20:00 «Theresienstant» από την ομάδα Gras (Φουαγιέ)
21:30 «Δωδέκατη Νύχτα» από την ομάδα Νessuno Theater Company (Κεντρική Σκηνή)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
11:00 «Αισώπου Κόμιξ» από την ομάδα Μικρός Νότος (Φουαγιέ)
12:00 «Mr and Mrs Bubble» (Προαύλιο)
17:00 «ΠόKα» από την ομάδα ΤΕΧΝΙΚΟ (Κεντρική Σκηνή)
18:30 «Οδύσσεια» από την ομάδα Patari Project (Κεντρική Σκηνή)
19:30 «Στεν» από τους Γ. Κατσή & Κ. Πλεμμένο (Φουαγιέ)
21:00 «Villa Utopia» από την ομάδα Θέατρο του Πανικού (Κεντρική Σκηνή)

eep logo