Χρυσοί «φύλακες-άγγελοι σε κούνιες» προσέχουν τους διαβάτες

lunch break angels

Εγκατάσταση κοντά στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο

Σαράντα χρυσούς αγγέλους, πάνω σε κούνιες, εγκατέστησαν ο Ottmar Horlwatch και το στούντιο KHBT για να προσέχουν τους διαβάτες κοντά στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. 

Με την επωνυμία «Lunch Break», η εγκατάσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου (LFA) θα είναι επιπρόσθετη -έως τις 30 Ιουνίου- στον St Paul's Plinth, μια ήδη υπάρχουσα κατασκευή κοντά στον σταθμό του μετρό St Paul. 

«Είναι ένα συναισθηματικό και ευαίσθητο έργο τέχνης που στόχο έχει να κάνει τον κόσμο να σκεφτεί και να χαμογελάσει. Πιστεύουμε, άλλωστε, ότι αυτή την περίοδο αξίζει να ξεκουραστούν λίγο οι φύλακες-άγγελοι» είπε ο Karsten Huneck του KHBT. 

lunch break angels 2

Χρησιμοποιώντας ως βάση το συρμάτινο πλέγμα του St Paul's Plinth, το πρότζεκτ δημιουργεί έναν οπτικό σύνδεσμο με τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου. Οι άγγελοι κρέμονται από τυχαία τοποθετημένες μπάρες και καθένας τους είναι φιλοτεχνημένος με «περίτεχνη λεπτομέρεια» ώστε να είναι απόηχος του διάκοσμου του εσωτερικού του ναού. Και είναι καλυμμένοι με χρυσό σπρέι, «κλείνοντας το μάτι» στον χρυσό σταυρό στον τρούλο του ναού. 

«Μέσα στην κίνηση και τον θόρυβο έξω από τον σταθμό του μετρό St Paul, το "Lunch Break" προσφέρει μια στιγμή ηρεμίας και μια ευκαιρία να στοχαστούμε τα σύνορα - είτε αυτά μεταξύ της τέχνης και της αρχιτεκτονικής είτε ακόμη και αυτά μεταξύ της καθημερινής ζωής και της μετά θάνατον ζωής» υπογράμμισε η Tamsie Thomson, διευθύντρια του LFA.

 

eep logo