Ο Γύρος του Κόσμου σε έξι μέτρα!

Vanessa Baragao botanical tapestry

Μοναδική ταπισερί στο αεροδρόμιο του Χίθροου από την Vanessa Barragão

Για να εορτάσουν τη συνεργασία του αερολιμένα του Χίθροου στο Λονδίνο και των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων στο Κιου, παρήγγειλαν στην καλλιτέχνιδα Βανέσα Μπαραγκάου (Vanessa Baragao) να δημιουργήσει μια μεγάλων διαστάσεων βοτανική ταπισερί. Χρησιμοποιώντας μια ευρύτατη γκάμα τεχνικών πλεξίματος, η καλλιτέχνις από την Πορτογαλία σχεδίασε και φιλοτέχνησε μία επιφάνεια ύφανσης η οποία «μιμείται» έναν χάρτη του κόσμου. 

Με νήμα, αναπαρίστανται οι διαφορές στο κλίμα και την τοπογραφία της Γης: οι έρημοι της Αφρικής και της Αυστραλίας αποδίδονται με ζεστά χρώματα, οι υψηλές βουνοκορφές της Ασίας με βαθύ πράσινο. Η καλλιτέχνις ενσωμάτωσε επίσης και φυτά, χαρακτηριστικά ορισμένων περιοχών, όπως το Gingko bilboa της Κίνας, το Cypripedium calceolus που απαντιέται στην Ευρώπη, το καφεόδεντρο της Αφρικής. 

Η Μπαραγκάου επένδυσε 520 ώρες εργασίας στο μήκους έξι μέτρων έργο, το οποίο είναι όλο φιλοτεχνημένο στο χέρι. Εκτίθεται στον χώρο αναχωρήσεων στο Χίθροου σαν απόηχος των από διάφορα μέρη του πλανήτη κοσμογυρισμένων ταξιδιωτών που περνούν από εκεί.

Vanessa Baragao

Η Vanessa Barragão γεννήθηκε στον νότο της Πορτογαλίας, στην πόλη Αλμπουφέιρα, αν και πλέον έχει την έδρα της στο Πόρτο, στον βορρά της χώρας. Την περίοδο που στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας έκανε μεταπτυχιακό σε ντιζάιν μόδας και υφασμάτων δημιούργησε το Studio Vanessa Baragão. Το στούντιο εστιάζει σε τεχνικές κατασκευής στο χέρι και σε νήματα τα οποία έχουν πετά ως απορρίμματα η βιομηχανία για να δημιουργήσει υφάσματα για εσωτερικούς χώρους.

 

Pin It

eep logo