Τα μάγια της πεταλούδας

ta magia tis petaloudas

Ένα παραμύθι του Λόρκα στον Κορυδαλλό

Η παιδική Θεατρική Ομάδα Εφεσος, της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων, παρουσιάζει το παραμύθι του Λόρκα «Τα μάγια της πεταλούδας» την Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 20.30 στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Αίθουσα Πλειάδες)

Σκηνοθεσία : Αντώνης Παπαδόπουλος
Χορογραφίες : Κατερίνα Κατσανδρή

Λίγα λόγια για το έργο
Ένα πικρό αλλά σοφό παραμύθι, που εκούσια ή ακούσια ο συγγραφέας του, ο Μεγάλος Ποιητής Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, δεν έγραψε το φινάλε…

Στο μικρόκοσμο των εντόμων που οι μέρες και οι νύχτες περνούν δοξάζοντας «το Μέγα Σκάνθαρο», το δικό τους Θεό, πέφτει μια λευκή πεταλούδα, τραυματισμένη στο ένα της φτερό. Τα έντομα εντυπωσιάζονται από την ομορφιά της και προσπαθούν να τη σώσουν. Ο Σκαθαράκος όμως, ο μικρός ποιητής, κάνει το λάθος να την ερωτευτεί και να παραβεί τον άγραφο κανόνα που λέει πως «άδικα ερωτευόμαστε, αυτόν που δεν είναι του είδους μας».

Έργο πλημμυρισμένο με νοήματα βαθειά, βαλμένα στα στόματα των αθώων σκαθαριών και ειπωμένα με τρόπο μοναδικό από τα 16 παιδιά που αποτελούν τη Παιδική Θεατρική Ομάδα Έφεσος, της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων.

Η απίστευτη ικανότητα που διαθέτουν μόνο τα παιδιά, του να κατανοούν αμέσως δηλαδή, τα βαθιά νοήματα και τα παναθρώπινα ερωτηματικά που θέτει ο Λόρκα σ’ αυτό το σκοτεινό παραμύθι και τα τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου, που φέρνουν το έργο αυτό πιο κοντά στην Ελλάδα, είναι μια εγγύηση για την ποιότητα της παράστασης, που θα γίνει την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, στο Θέατρο Πλειάδες του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού.

Pin It