"...ένα φιλί της θάλασσας της αφροστολισμένης" στην Gallery Art Prisma

artprisma 020720

Έκθεση με αφορμή ένα απόσπασμα από το ποίημα Αμοργός του Νίκου Γκάτσου

Ένα κορυφαίο σημαντικό ποιητικό έργο του ελληνικού υπερρεαλισμού, η "Αμοργός" του Νίκου Γκάτσου, είναι το εφαλτήριο για την ομαδική έκθεση στη Gallery Art Prisma στον Πειραιά.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
ΡΕΝΑ ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ - ΜΑΓ∆Α ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ - ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ - ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΕΒΑΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΤΡΑΣ - ΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΦΡΟ∆ΙΤΗ ΣΕΖΕΝΙΑ - ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΡΟΓΚΑΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΟΦΡΑ - ∆ΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΝΗ - ΜΑΡΙΤΑΣΑ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗ - ΗΛΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ
Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Γκάτσος Μάνος Χατζηδάκις αποκάλεσε το ποιητικό έργο "ατόφιο χρυσάφι" με πλούσια γλώσσα δεκαπεντασύλλαβου στίχου που αντλείται από την παράδοση της Ελλάδος, αυτο το έργο σημάδεψε την σύγχρονη ελληνική ποίηση.

Το ποιητικό έργο της Αμοργού

Το ποιητικό έργο της Αμοργού είναι ένα ποιητικό έργο γεμάτο εικόνες που έχουν άρωμα από θάλασσα, από φύσημα του αγέρα, απ΄τις θλιμμένες γυναίκες και από πολλά νοήματα που διαδέχονται το ένα το άλλο.
Η ομάδική έκθεση -με αφορμή ένα απόσπασμα από την ποιητική συλλογή του Νίκου Γκάτσου- θα είναι ένας εικαστικός περίπατος με διαφορετικές εικαστικές μορφές. Εδώ η ζωγραφική συναντάει την ποίηση που σε ταξιδεύει στον υπερρεαλιστικό κόσμο του Νίκου Γκάτσου.

Διάρκεια της έκθεσης από 2 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020
Θα τηρούνται όλοι οι κανόνες προστασίας

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
∆ΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡ. - ΠΕΜ. - ΠΑΡ. 10.30 -15.00 &18.00 - 21.00
ΤΕΤ. - ΣΑΒ. 10.30 -15.00

GALLERY ART PRISMA
Κουντουριώτου187 - Πειραιάς 210
τηλ. 4296790
e-mail: artprisma@hotmail.com
www.galleryatprisma.gr

 

eep logo