«Κοντά ή Μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ»!

apomakriakai apokonta

Κ. Βλάσης: Ανέλπιστη επιτυχία η συμμετοχή των παιδιών της ομογένειας στον διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής

Στις 3.500 από 30 χώρες έφθασαν οι συμμετοχές μικρών ομογενών καλλιτεχνών στον διεθνή παιδικό-νεανικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Κοντά ή Μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ», που διοργάνωσαν η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

«Συγκεντρώσαμε 3.500 συμμετοχές μικρών ομογενών καλλιτεχνών από πάνω από 30 χώρες και πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος από το ταλέντο και την αγάπη των παιδιών για την Πατρίδα μας, που αποτυπώνεται έντονα στα έργα τους» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης.

Ειδικότερα, ο κ. Βλάσης έκανε λόγο για ανέλπιστη επιτυχία από τη συμμετοχή των παιδιών και επισήμανε: «Όταν τον Απρίλιο μέσω της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα προκηρύξαμε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής για τα παιδιά και τους νέους της ομογένειας με θέμα "Κοντά ή Μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ", δεν περιμέναμε την εντυπωσιακή απήχηση που θα είχε η πρωτοβουλία μας».

Σημειώνεται πως από τα έργα αυτά, τα 130 θα βραβευθούν, θα εκδοθούν σε ειδικό λεύκωμα και θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις ζωγραφικής εντός κι εκτός Ελλάδος.

Καταληκτικά, ο υφυπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε πως «οι απόδημοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και εμείς αγκαλιάζουμε τους απόδημους».

Γ. Χρυσουλάκης: Ο διεθνής διαγωνισμός είχε τεράστια επιτυχία

Ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, υπό του οποίου τελούσε ο διαγωνισμός, κάνει λόγο για τεράστια επιτυχία και για εντυπωσιακή συμμετοχή.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Χρυσουλάκης, ο διαγωνισμός στάθηκε η πρώτη από μία σειρά δράσεων της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός των Ελλήνων Ομογενών με τη μητέρα πατρίδα εν μέσω της πανδημίας που κράτησε στο σπίτι τους πολίτες όλου του κόσμου. Για τον λόγο αυτόν διενεργήθηκε εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικά, στο σύνολό του, επισημαίνει περαιτέρω.

Επίσης, σημειώνει πως ο διαγωνισμός ήταν μια πρόσκληση προς τα παιδιά και τους νέους της ελληνικής Ομογένειας να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να περιγράψουν με την τέχνη τους την καθημερινότητα που βίωσαν αυτή τη δύσκολη περίοδο και να προβάλουν μέσα από τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες ένα ευοίωνο και ειρηνικό μέλλον γεμάτο αγάπη, δύναμη και αλληλοσεβασμό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονέων από όλον τον κόσμο, όπως προσθέτει ο γενικός γραμματέας, αποτέλεσε για τα παιδιά τους μία δημιουργική διέξοδο, καθώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων διεθνώς, περνούσαν τις περισσότερες ώρες κλεισμένα στο σπίτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

eep logo