Η Renée Revah ανεβάζει εικόνες του βυθού...

Renée Revah photo

Bazaar υποβρύχιας φωτογραφίας στη Σχεδία!

Η Renée Revah παίρνει τη σκυτάλη στις εκθέσεις του «σχεδία home» με ένα μπαζάρ υποβρύχιας φωτογραφίας. Aπό μικρή ηλικία εξοικειώθηκε με τις καταδύσεις και τον βυθό, κάτι που σε πολλούς από εμάς φαίνεται μακρινό και ίσως μας φοβίζει, γιατί δεν μπορούμε να δούμε πάντα ό,τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Ένα βράδυ συνάντησε έναν από τους ανθρώπους της «σχεδίας». Στεκόταν και πουλούσε το περιοδικό. Τον πλησίασε και του μίλησε. Με το άκουσμα της φράσης «προσπαθώ να βγω στην επιφάνεια» γεννήθηκε η συνεργασία της με το ελληνικό περιοδικό δρόμου.

Τα φωτογραφικά της καρέ κάτω από την επιφάνεια του νερού πήραν μια άλλη διάσταση, λειτουργώντας ως μεταφορά για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στην αφάνεια, πολλές φορές χωρίς στέγη και φαγητό. Σκέφθηκε πως και εμείς έχουμε χαθεί, έχουμε μεταμορφωθεί, δεν βλέπουμε πια. Σκέφτηκε πώς ακόμα και ένας δικός μας άνθρωπος μπορεί να βυθίζεται και να μην μπορεί να ανασάνει.

Η Ρενέ γνωρίζει πως κάτω από την επιφάνεια δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι. Συμβαίνουν τόσα πολλά εκεί, που είναι δύσκολο να τα κατανοήσουμε. Εξάλλου, τις πιο πολλές φορές μόνοι μας, χωρίς κανένας να το ξέρει, προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις μέσα στο δικό μας βυθό, μέσα σε μια απέραντη Σιωπή.

Το bazaar φωτογραφιών εντάσσεται στο 1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ του περιοδικού δρόμου «σχεδία» με τίτλο «Μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο σχεδία home».

Οι φωτογραφίες θα πωλούνται σε προνομιακές τιμές και το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη του έργου της «σχεδίας».

Διάρκεια: 23 – 29 Ιουλίου 2020
(εγκαίνια Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στις 20:00)
Ελεύθερη είσοδος

Σχεδία home
Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα
Τηλ.: 213 0231220, e-mail: info@shediahome.gr

eep logo