«Γραμμές κουβάρια»

grammes kouvaria kipotheatro

Στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις», που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής θα παρουσιάσει το έργο «Γραμμές κουβάρια», βασισμένο σε μία ιδέα από την ταινία του Hal Salwen “Denise callsup” το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στις 8.30 μ.μ. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 14ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη μια παρέα φίλων, πάντα πολύ απασχολημένοι με τη δουλειά τους, επικοινωνούν αποκλειστικά μέσω τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, χωρίς ποτέ να βρίσκουν χρόνο για να συναντηθούν από κοντά. Όλη η εμπειρία της ζωής, της γέννησης, του θανάτου, του έρωτα, βιώνεται αποκλειστικά μέσω των τηλεφωνικών συσκευών. Αναρωτιέται κανείς αν βγαίνουν ποτέ από τα διαμερίσματά τους, καθώς η εικονική πραγματικότητα αντικαθιστά πλήρως τη φυσική ανθρώπινη επαφή. Μόνη εξαίρεση η Ντενίζ, μια νεαρή έγκυος κοπέλα, που προσπαθεί να προσεγγίσει τον δότη σπέρματος του παιδιού που πρόκειται να φέρει στον κόσμο. Το έργο αποτελεί ένα καυστικό σχόλιο για τις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη κοινωνία, που βίωνε ήδη ένα ιδιαίτερο είδος κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της τεχνολογίας, αρκετά πριν την καραντίνα που επέβαλε η παγκόσμια πανδημία.

Το έργο σκηνοθετεί η Εύη Σιδέρη, τα σκηνικά -κοστούμια της Λίνας Παγώνη και τη μουσική γράφει ο Βάιος Πράπας. Ελεύθερη απόδοση-διασκευή «Ρενδία Λέξις». Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι :Ελίζα Δανιόλη, Άννα Δαρδαγάνη, Μάρθα Καμινάρη, Λία Μουχτάρη, Αλέξης Μπιρμπίλης, Δέσποινα Νικολαΐδου, Στέφανος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Παπαχατζής.

Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, self test, rapid test , μοριακό test. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την προσέλευση έως και την αποχώρηση και σε όλους τους χώρους. Δεν επιτρέπεται διάλειμμα και θα υπάρχει κενό ανά 2 ή 4 καθήμενους. Η αποχώρηση των θεατών θα γίνεται σταδιακά.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
  • Κύπρου και Προύσσης
  • Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
  • Είσοδος ελεύθερη

grammes kouvaria kipotheatro afisa

eep logo