Ο Ήχος Του Μεταξιού

hxos tou metaksiou

Η Chang Jing, κορυφαία Κινέζα μουσικός του Guzheng, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου

Στον δρόμο του μεταξιού η Chang Jing, βιρτουόζα του Guzheng και μία από τις μεγαλύτερες συνθέτριες της Κίνας μαζί με τον ταλαντούχο Zhang Di, μουσικό Xiao (κινέζικο φλάουτο), επισκέπτονται την Ελλάδα για την πρεμιέρα της μουσικής παράστασής τους στον κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 20:00.

Guzheng:
Gu σημαίνει αρχαίος.
Zheng είναι ένα μουσικό όργανο που χρονολογείται από τη δυναστεία Τσιν (221BC), οπότε αυτό σημαίνει επίσης τον ήχο της δυναστείας Τσιν, που ήταν η πρώτη αυτοκρατορία στην Κίνα.

To Guzheng, ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό το κινέζικο σαντούρι, είναι ένα αρχαίο έγχορδο μουσικό όργανο του οποίου τα ίχνη χάνονται σε βάθος τριών χιλιάδων χρόνων. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, δέκα λεπτά αφιερώθηκαν στην μαγευτική μελωδία του οργάνου από τα χέρια της σολίστ Chang Jing ενώ το 2013, το CCTV Spring Festival Gala, με ετήσια προσέλευση που ξεπερνάει τον αριθμό των 700εκ. ανθρώπων, κάλεσε την Chang Jing να παίξει μαζί με τον Έλληνα μουσικό Yanni. Ακόμη, η μαγική της παρουσία σε συνδυασμό με το σπάνιο τραγούδι αλλά και με την ερμηνεία κλασικών Κινέζικων ποιημάτων, την κατέστησαν Βασιλική Δασκάλα της Πριγκίπισσας της Ταϊλάνδης.

Γνωστή ως "Η ομορφιά του Zheng", η Chang Jing είναι αναγνωρισμένη διεθνώς για τις ερμηνείες της που καταφέρνουν να παντρέψουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο, την ανατολή με την δύση, φέρνοντας μια μοναδική μίξη αρχαίου και καινούργιου. Είναι η πρώτη μουσικός Guzheng που συνοδεύει το όργανο με τη φωνή της.
Στην συναυλία «Ο ήχος του μεταξιού», η Chang Jing και ο Zhang Di θα οδηγήσουν το κοινό σε έναν κόσμο γεμάτο ήχους μέσα από τα κομμάτια και τους αυτοσχεδιασμούς τους. Ακόμα, το ελληνικό συγκρότημα αρχαίας ελληνικής λύρας, Lyre‘n’Rhapsody, θα αυτοσχεδιάσει μαζί με τους Κινέζους μουσικούς και από κοινού θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έναν διαπολιτισμικό, μουσικό δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και στην Ελλάδα. Αυτό το έργο μουσικής ανταλλαγής θα κινηματογραφηθεί από το Meet Culture και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στην Κίνα.

Η συναυλία στην Αθήνα διοργανώνεται από το Meet Culture και το Τριανόν. Το Meet Culture ( www.meetculture.com ) είναι μια διεθνής πολιτιστική εταιρεία με βάση την Αθήνα, που έχει ως σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Γενική είσοδος 15 €
Φοιτητικό 12 €

Κρατήσεις¨: ΤΡΙΑΝΟΝ 210 8215469,  www.viva.gr.

eep logo