27ες Νύχτες Πρεμιέρας στον Πειραιά

the artist

Προβολή του «The Artist» στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ

Λόγω τεχνικών θεμάτων, ακυρώθηκε η προβολή της ταινίας «Οι Γέφυρες του Μάντισον» και αντικαθίσταται με την προβολή της ταινίας-έναρξης του 17ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, «Τhe Artist», του Μισέλ Χαζαναβίσιους που θριάμβευσε στα Όσκαρ με 5 μεγάλα Βραβεία (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Αντρικού, Μουσικής, Κοστουμιών).

Οι Νύχτες Πρεμιέρας, πιστές στην παράδοση που ξεκίνησαν με το Athens Open Air Film Festival με την ευχή να επεκτείνουν τις δράσεις τους εκτός των στενών ορίων του κέντρου και να προσφέρουν κινηματογραφικές προβολές υψηλής ποιότητας σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και γιορτάζουν την 27η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας με μια σειρά προβολών σε εντυπωσιακά και ιστορικά σημεία του Πειραιά!

Το παρελθόν συναντά το παρόν με δύο προφεστιβαλικές, διπλές, open air προβολές τεσσάρων από τις πιο σπουδαίες και δημοφιλείς ταινίες - έναρξης στα χρονικά του Φεστιβάλ στο λιμάνι και με τη φιλοξενία μιας ξεχωριστής πρεμιέρας από το φετινό πρόγραμμα της 27ης διοργάνωσης στο κτίριο-κόσμημα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Προ-Φεστιβαλικό Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (με προκράτηση)
Παρ. 17 & Σάβ. 18 Σεπτεμβρίου | Πέτρινη Αποθήκη, Πύλη 2 ΟΛΠ
Δύο διπλές υπαίθριες προβολές τεσσάρων ταινιών στο χώρο έξω από την πέτρινη αποθήκη της Πύλης 2 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
Α' Προβολή | 20:00
Αντικατάσταση της ταινίας «Οι Γέφυρες του Μάντισον», από την ταινία « Τhe Artist»
Ταινία Έναρξης του 17ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

O Τζορτζ Βάλενταϊν είναι ο μεγαλύτερος σταρ στο Χόλιγουντ των 20s, ένας ήρωας πάνω στην κόψη της επαναστατικής αλλαγής του κινηματογραφικού μέσου. Ο ήχος εισβάλλει στο σινεμά και η βιομηχανία πλέον, εκτός από λαμπερά πρόσωπα, αναζητά και θελκτικές φωνές - έτσι ο Ζορζ παίρνει την κατιούσα. Η Πέπι Μίλερ από την άλλη, είναι μια γοητευτική και φρέσκια νεαρή, που από φαν και κομπάρσα αναδεικνύεται σε μεγάλη σταρ του ομιλούντος σινεμά. Η έλξη που νιώθουν ο ένας για τον άλλο είναι ακαταμάχητη, αλλά θα μπουν σε κάθε λογής περιπέτειες για να μπορέσουν να είναι μαζί.

Μια υπέροχη βωβή κομεντί σε άσπρο-μαύρο, που στον καιρό της βασιλείας του 3D κλείνει το μάτι στην κινηματογραφική ιστορία, αποδεικνύοντας ότι η αληθινή σινε-μαγεία βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας, μακριά από ειδικά εφέ και ψηφιακές φανφάρες.

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Μπερενίς Μπεζό

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
Β' Προβολή | 22:30
ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ (Volver) του Πέδρο Αλμοδόβαρ (2006, 121')
Ταινία Έναρξης του 11ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Μια μητέρα, μαζί μ' ένα καλά κρυμμένο μυστικό, επιστρέφει από τον άλλο κόσμο για να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς με τις δυο κόρες της... Μια ταινία - λήμμα για την ευφυϊα της απλότητας με την οποία ο Αλμοδόβαρ οδηγεί τις ηρωίδες του σε μια νέα, πανανθρώπινη και άκρως συγκινητική επανεξέταση της «ιδέας» της μητρότητας. Σε αυτό το «κωμικό δράμα», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τη δημιουργία του, ο διάσημος Ισπανός σκηνοθέτης απέσπασε εκπληκτικές ερμηνείες, κερδίζοντας ένα συνολικό Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών, καθώς και το Βραβείο Σεναρίου.

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Κάρμεν Μάουρα, Λόλα Ντουένιας, Μπλάνκα Πορτίγιο