Βραβείο Europa Cinemas στο «Σινέ Παράδεισος» του Κορυδαλλού

cine paradeisos

Μια σημαντική διάκριση στην πολύχρονη πορεία του απέσπασε ο Δημοτικός Κινηματογράφος Κορυδαλλού «Σινέ Παράδεισος». Πρόκειται για τo βραβείο καλύτερων δράσεων για νεανικό κοινό 2015 του Europa Cinemas, του Διεθνούς Δικτύου Κινηματογράφων για την προώθηση ευρωπαϊκών ταινιών.
Στο Δίκτυο Europa Cinemas, που ιδρύθηκε το 1992, συμμετέχουν συνολικά 42 χώρες, 596 πόλεις, 977 αίθουσες και 2350 οθόνες. Ο Σινέ Παράδεισος είναι μέλος από το 1995, ενώ από την Ελλάδα συμμετέχουν συνολικά 25 κινηματογράφοι, 20 από την Αττική και 5 από την Περιφέρεια. Είναι το πρώτο δίκτυο κινηματογράφων, που έχει στόχο να παρέχει λειτουργική και οικονομική υποστήριξη σε αίθουσες, που έχουν δεσμευτεί να προβάλλουν σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών ταινιών και να συγκροτούν δράσεις εμψύχωσης και προώθησης στο νεανικό κοινό.
Τη χαρά και ικανοποίηση του για τη διάκριση εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, αναφέροντας ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή και αναγνώριση για τον ιστορικό δημοτικό κινηματογράφο το βραβείο Europa Cinemas. «Ο Σινέ Παράδεισος είναι ταυτισμένος με τον πολιτισμό της πόλης μας, με την εξέλιξη και την ανάπτυξη του τα τελευταία τριάντα χρόνια. Όμως ο Σινέ Παράδεισος δεν είναι μουσειακός χώρος. Είναι ένας σύγχρονος χώρος με δύο σύγχρονες αίθουσες, χειμερινή και θερινή, που αποτελεί δημιουργικό χώρο συνάντησης των πολιτών. Ένα ζωντανό κύτταρο παραγωγής πολιτισμού και προβολής του σύγχρονου κινηματογράφου. Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη, που κλείνει φέτος 30 χρόνια δράσης, με τα φεστιβάλ που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης για τα παιδιά και τη νέα γενιά, το νέο κοινό της 7ης τέχνης. Ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις δημιουργικές προσπάθειες του προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού.
Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2015 στο 19ο Συνέδριο του Δικτύου, που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα.