Ο Moby Dick επιστρέφει στο Christmas Theater!

moby dickk theater

Μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε σε σκηνοθεσία Γιάννη Χαλκέα

Η τεράστια λευκή φάλαινα του Χέρμαν Μέλβιλ επιστρέφει από τις 9 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Christmas Theater.

O Moby Dick επιστρέφει και μας ταξιδεύει σε ένα μέρος που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας γίνεται μιούζικαλ, σε λιμπρέτο και μουσική σύνθεση από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με 3D graphics, ολογράμματα, ζωντανή ορχήστρα και χορογραφίες να καταλαμβάνουν τη μεγάλη σκηνή του Christmas Theater.

Ένα έργο για όλη την οικογένεια, αφού η πολυεπίπεδη ιστορία του το κάνει ταυτόχρονα μια παιδική περιπέτεια που κόβει την ανάσα και ένα βαθύ φιλοσοφικό κείμενο. Η ιστορία του γοητευτικού, «τρελού» καπετάνιου Αχαάβ που πείθει όλο του το πλήρωμα να τον ακολουθήσει στην εσωτερική του αποστολή: να νικήσει τα όρια του, τη Φύση, τη Μοίρα του, να φθάσει και να ξεπεράσει τον Θεό.

Η σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα ζωντανεύει το μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου στην κεντρικότερη και μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της πόλης με τα παραμυθένια σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη, τις χορογραφίες της Αγγελικής Τρομπούκη, τα κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδήρη που συνοδεύονται από τα εντυπωσιακά και καινοφανή στο ελληνικό θέατρο ολογράμματα και 3D animation του Ευάγγελου Κουλουκύθας σε συνεργασία με τον Hashem Alshaer και τον Στάθη Αθανασίου, που ξεπερνούν τα μέχρι τώρα γνωστά θεατρικά στερεότυπα.

H προπώληση ξεκινά τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 17:00.

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

eep logo