Συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής

arxaia organa

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και το Φεστιβάλ «Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού» παρουσιάζουν το σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «Λύραυλος», στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ.

Ο «Λύραυλος» αποτελεί ένα μουσικό εγχείρημα που βασικό στόχο έχει την επιστημονικά τεκμηριωμένη αναβίωση και ορθή προβολή και διάδοση της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση των ανακατασκευασμένων αρχαίων μουσικών οργάνων, μαζί με παράλληλη προβολή διαφανειών από παραστάσεις αγγείων και άλλων αρχαιολογικών πηγών, που αποτυπώνουν το ρόλο της Μουσικής στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των παιδιών, που συμμετέχουν μέσα από τον μουσικό τρόπο προσέγγισης του θέματος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τα παιδιά θα ακούσουν ζωντανά μουσικά παραδείγματα και διάφορες εκδοχές παιξίματος όλων των οργάνων, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ζωντανές ερμηνείες από σωζόμενα αρχαιοελληνικά μουσικά έργα.

 

eep logo