Art2Give για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

art2give

Ομαδική έκθεση με έργα σύγχρονων αμερικανών ζωγράφων - λαχειοφόρος αγορά τη βραδιά των εγκαινίων

Η ομαδική έκθεση «Art2Give», με έργα σύγχρονων αμερικανών ζωγράφων, ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 19.00, στην Blender Gallery, για να μας εμπνεύσει με την Τέχνη της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Ο τίτλος της έκθεσης δόθηκε με αφορμή την προσφυγική κρίση που έχει επιδεινωθεί ραγδαία στις μέρες μας και για τον σκοπό αυτό, μέρος των εσόδων της έκθεσης θα στηρίξουν έμπρακτα τις δράσεις του δικτύου «αλληλλεγγύη-SolidarityNow» για την ανακούφιση των ευάλωτων αυτών πληθυσμών.

Στο πλαίσιο αυτό, τη βραδιά των εγκαινίων θα διενεργηθεί λαχειοφόρος αγορά με λαχνούς αξίας 25 ευρώ ο ένας και δύο μοναδικά έπαθλα. Ένας τυχερός επισκέπτης θα κερδίσει έργο τέχνης αξίας 3.000 δολαρίων κι ένας ακόμη τυχερός θα κερδίσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών αναδιαμόρφωσης του χώρου του, προσφορά του KINARI Design, που σε συνεργασία με την Blender Gallery και το ETHOS Art διοργανώνουν την έκθεση. Το σύνολο των εσόδων από τους λαχνούς, καθώς και το 10% από τις πωλήσεις των έργων Τέχνης, θα διατεθούν μέσω του «αλληλεγγύη-SolidarityNow» για να στηρίξουν παιδιά-πρόσφυγες και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα υποστηρίξουν πρόγραμμα για ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι της επιβίωσής τους από τα νησιά προς τα σύνορα στην Ειδομένη κι από εκεί σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αυτές οι ομάδες θα υποστηριχθούν με είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, είδη προσωπικής υγιεινής, μάρσιπους, κάλτσες, κασκόλ κ.λπ). Όλα τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για την απευθείας στήριξη του συγκεκριμένου πληθυσμού. Δεν θα καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του «αλληλεγγύη-SolidarityNow».

Η βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιωθεί μουσικά από το κουαρτέτο εγχόρδων «Athenian Rhapsody». Τα έργα των αμερικανών καλλιτεχνών θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας. Συμμετέχουν με έργα τους οι εξής καλλιτέχνες: Kari Taylor, Sydney Edmunds, Sarah Stockstill, Jodi Maas, Joshua Schicker, Kelsey Irvin, Peter Kuttner, Philip Tsiaras.

Η έκθεση «Art2Give» θα διαρκέσει ως την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.
Η Blender Gallery βρίσκεται στην οδό Ζησιμοπούλου 4 στη Γλυφάδα και οι ώρες λειτουργίας είναι από Τετάρτη έως και Παρασκευή, 10.00-19.00, και το Σάββατο, ώρες 12.00-19.00.

tovima.gr

eep logo