«Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος»

posh gh xreiazetai

Η πρώτη παραγωγή Παιδικής παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο - Από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Το έργο του Λ. Τολστόϊ «Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος», ειδικά διασκευασμένο για παιδιά, θα παρουσιαστεί, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, στη μια το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από την Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου.
Η παράσταση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητα Πειραιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά για την λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και θα την παρακολουθήσουν περίπου 500 παιδιά από τους Δήμους της Π.Ε. Πειραιά.

Λίγα λόγια για το έργο & την παράσταση:
Είναι η πρώτη παραγωγή παιδικής παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το έργο του Λέοντα Τολστόϊ γράφτηκε το 1885και αναφέρεται σε έναν αγρότη, τον Παχόμ, που αποκτά μεγάλη περιουσία και που σταδιακά τα «υπάρχοντά του τα πολλά, άναψαν μέσα του την επιθυμία να αποκτήσει όλο και περισσότερα».
Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα δομής, που με ύφος ιδιαίτερα λιτό και απέριττο, παρακολουθεί την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Παχόμ να εξουσιάσει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια γης.
Ο Τολστόι γράφει ένα παραμύθι για την απληστία, το οποίο σύμφωνα με τον Τζέιμς Τζόυς είναι «Η πιο μεγάλη ιστορία που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια λογοτεχνία».
Μέσα από την παράσταση, τα παιδιά, απολαμβάνουν το παιχνίδι, το χορό και το τραγούδι και μυούνται στα βασικά συστατικά της θεατρικής πράξης.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ