Τύµπανον αλαλάζον!

fragkoulis metro 2

Αναδρομική έκθεση του Νίκου Φραγκούλη

Ο Νίκος Φραγκούλης, ένας από τους καλύτερους ντράμερ της μουσικήs των sixties παρουσιάζει την αναδρομική του έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τύμπανον Αλαλάζον» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη ∆ευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 7.30 το απόγευμα.

∆ιάρκεια έκθεσης από 18 έως 24 Ιανουαρίου
Ώρες: 18.00 - 24.00

Νίκος Φραγκούλης
Ο µουσικός και ζωγράφος Νίκος Φραγκούλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Είναι παιδί προσφύγων του ξεριζωµού της Σµύρνης. Αγάπησε από παιδί την θάλασσα, την µουσική και την ζωγραφική. Με τη µικρή βάρκα του πατέρα του, όργωναν τον Σαρωνικό και τα παιδικά µάτια γέµιζαν γαλάζιο και αλµύρα.
Όλες αυτές τις όµορφες εικόνες τις αποτύπωνε στα τραχιά µπλόκ ζωγραφικής της εποχής, συνδυάζοντας µε επιτυχία τα χρώµατα. Το γαλάζιο, το πράσινο το καφέ και το βαθύ κόκκινο έγιναν τα αγαπηµένα του. Μεγαλώνοντας, τελειώνοντας το Γυµνάσιο και το "Ορφείο Ωδείο Αθηνών", εγγράφεται στο Universite de Vincennes του Παρισιού παρακινούµενος από τον παιδικό του φίλο, σηµαντικό γλύπτη και εικαστικό Γιώργο Μέγκουλα που ζούσε ήδη στο Παρίσι, αλλά οικονοµικές δυσκολίες, τον αναγκάζουν να διακόψει τις σπουδές του.
Γυρνώντας στη Ελλάδα παίζει τύµπανα, επαγγελµατικά, µουσική µε γνωστά σχήµατα και ορχήστρες. Ταυτόχρονα αφιερώνει πολύ χρόνο στην ζωγραφική συµµετέχοντας σε εκθέσεις.
*Το 2003, πραγµατοποιεί στο Ναυτικό Μουσείο του Πειραιά µέσω του Οργανισµού Albert Shweitzer, ατοµική έκθεση κυρίως µε θαλασσινές εικόνες από την Ελλάδα γνωρίζει µεγάλη επιτυχία. Το ύφος του είναι τις περισσότερες φορές έντονα ρεαλιστικό και η θεµατολογία του βασίζεται σε βιωµατικά αλλά και ανθρωποκεντρικά στοιχεία..

eep logo