Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράντα

three burials

Ένα σύγχρονο γουέστερν, «Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράντα», το σκηνοθετικό ντεμπόυτο του Tommy Lee Jones, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου από το Cine Σβούρα.
Παίζουν: Tommy Lee Jones, Barry Pepper, Julio Cedillo, Dwight Yoakam, January Jones

Η ταινία που έφυγε από τις Καννες με τα βραβεία ανδρικής ερμηνείας και σεναρίου, διηγείται την προσπάθεια του καουμπόι Pete (Tommy Lee Jones) να πάρει εκδίκηση για τον άδικο θάνατο του παράνομου μετανάστη φίλου του Melquiades (Julio Cesar Cedillo). Τον Melquiades πυροβόλησε κατα λάθος ο νεαρός συνοριοφύλακας Mike (Barry Pepper) εν ώρα υπηρεσίας και έτσι οι τοπικές αρχές συγκαλύπτουν την υπόθεση. Ο Pete έχει ως μοναδικό σκοπό να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει στον νεκρό φίλο του και να τον θάψει στην γεννέτειρά του στο Μεξικό. Για συνοδοιπόρο σε αυτό του το ταξίδι επιλέγει τον δολοφόνο του Melquiades, τον Mike τον οποίο και υπό την απειλή όπλου αναγκάζει να τον ακολουθήσει. Το ταξίδι τους ανάμεσα στα αφιλόξενα και απόκρυμνα βουνά του Rio Grande, για να περάσουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και να αποφύγουν την αστυνομία που τους καταδιώκει, αποδεικνύεται απρόβλεπτο, επικίνδυνο αλλά και λυτρωτικό.

Ο Tommy Lee Jones κάνει ένα δραματικό σκληρό γουέστερν αποφεύγοντας τους μελοδραματισμούς. Η γραμμή που χωρίζει την ευαισθησία των ηρώων και την σκληρότητα των πράξεών τους είναι πολύ λεπτή. Η ψυχολογική βία αποδεικνύεται πολύ πιο έντονη και αποτελεσματική από τη σωματική. Το σενάριο του Guillermo Arriaga (21 Grams, Amores Perros) με μια μπερδεμένη χρονολογική ακολουθία, αφήνει χώρο ακόμα και για τον κωμικό παραλογισμό του Pete ο οποίος δεν σταματάει λεπτό να φροντίζει το πτώμα. Πίσω από τις πράξεις του βρίσκεται η βαθύτερη ανάγκη του για λύτρωση. Σε ένα κόσμο που η αξία της ανθρώπινης ζωής ολοένα και εξευτελίζεται, ο Pete είναι έτοιμος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του όταν βλέπει ότι ο υπεύθυνος για τον θάνατο του φίλου του θα μείνει ατιμώρητος. Τη λύτρωση όμως αποζητά και ο Mike που μετά το έγκλημα που διαπράττει βλέπει τη ζωή του με πιο καθαρή ματιά και συνειδητοποιεί το τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί τόσο ο γάμος του όσο και η ζωή του γενικότερα.

Δείτε το τρέιλερ εδώ
(http://wordpress.us6.list-manage1.com/track/click?u=cb34886afa54552ee0c1c511c&id=560e661104&e=8653a7ba99)

Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Σβούρα»
Π. Τσαλδάρη 123 και Καισαρείας, Νίκαια
Νίκαια, Αττική 18450

eep logo