Έκθεση Αγγειοπλαστικής- Κεραμικής

ceramica

Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος»

Έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Αγγειοπλαστικής-Κεραμικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα φιλοξενήσει ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245) από τις 19 έως τις 26 Ιουνίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 20.30.
Λίγα λόγια για το τμήμα Αγγειοπλαστικής- Κεραμικής
Το τμήμα Αγγειοπλαστικής-Κεραμικής λειτουργεί στις πρώην σχολές «Ηράκλειτος» και δίνει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να διδαχθούν τα μυστικά του κεραμικού τροχού, να αποκτήσουν γνώσεις διακόσμησης ώστε οι μαθητές να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τεχνικά και εικαστικά χωρίς να αλλοιωθεί η προσωπική τους ευαισθησία. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μπορούν να διδαχθούν τα υλικά ώστε να υπάρχει δυνατότητα επέμβασης σε τυχόν λάθη στα υαλώματα και στην κεραμική μάζα.
Μπορούν ακόμη να γνωρίσουν την πηλοπλαστική, σ’ένα διασκεδαστικό μάθημα, όπου κατασκευάζουν διάφορες φόρμες που δεν δουλεύονται στον τροχό.Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη Γυψοτεχνία, μια τεχνική όπου κατασκευάζονται καλούπια για χυτά και πατητά αντικείμενα.
Διδάσκεται το ψήσιμο των αντικειμένων στο ηλεκτρικό καμίνι, σε θερμοκρασίες από 850-1.260 βαθμών Κελσίου καθώς και η χρήση μπαντανάδων και σμάλτων χαμηλής και υψηλής θερμοκρασίας.
Με την ευκαιρία των εκθέσεων που γίνονται κάθε χρόνο, υπάρχει η δυνατότητα του πειραματισμού σε ψησίματα σε ανοιχτή φωτιά (raku, naked raku, πρωτόγονα ψησίματα, καμίνι χαρτιού με άλατα μετάλλων και άλλων χρωστικών οξειδίων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ 2104906021-4910732-697 4702595

Πολιτιστικός Πολυχώρος «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ»
Θηβών 245
Διάρκεια έκθεσης: 19-26 Ιουνίου
Ώρες λειτουργίας: 19.00-22.00
Είσοδος ελεύθερη

eep logo